Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boek over de Aalsterse Voil Jeanet binnenkort verkrijgbaar

vjboek1.jpg

Flying Pencil, ook gekend voor het uitgeven van het boek "Oilsjtersen Diksjoneir" en "Familie De Vis", komt woensdagavond 13 december met een nieuw boek over Aalst. "Voil Jeanet - archetype van het Aalsters carnaval" is een foto- en leesboek met 160 kleurlijke pagina's, samengesteld uit fotomateriaal van Pascal Moens.

Pascal zette zich er toe aan om in 1996 een fotoreportage te maken, maar wat oorspronkelijk een impressie zou worden van die bewuste dinsdagnacht, herhaalde hij twee decennialang. De ochtend van 1 maart 2017 drukte hij voor de poorten van het stadhuis de laatste maal af.


Om een breder context in het boek mee te geven, ging hij langs bij het Stedelijk Museum en het Stadsarchief, interviewde de oudste Voil Jeanet, de schoonste en de nieuwe generatie Voil Jeanetten. Het boek combineert historische foto's en teksten samen met een selectie foto's van Pascal zelf, schets het verhaal dat begon in de middeleeuwen, terugval kende in de jaren zeventig en nu weer meer leeft dan ooit tevoren.

Verkrijgbaar bij de uitgever via http://www.flyingpencil.be/nl/publicaties/70 of later bij Standaard Boekhandel Aalst voor 29 euro.


(bron: www.flyingpencil.be)

Tags: Voil Jeanet

0
0
0
s2smodern