Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Compagnie Gardavoe uit Aalst brengt: TEN OORLOG

tenoorlog1.jpg

Compagnie Gardavoe is een nieuw Aalsters gezelschap. Vanuit alle verschillende kunsten, verenigen ze het talent dat er in Aalst is.

Zowel vanuit het professionele als vanuit het amateurmilieu werken artiesten samen aan voorstellingen die een groot publiek kunnen aanspreken op een unieke locatie in Aalst. Naast een doorgedreven samenwerking met culturele organisaties uit het Aalsterse, gaat het gezelschap ook samenwerkingen aan met scholen en met de bedrijfswereld. Voor hun eerste productie, TEN OORLOG, wordt er onder andere samen gewerkt met DVM HTB voor het ontwikkelen van kostuums, grime en voor het onthalen van het publiek, met de Academie voor Podiumkunsten en met Cantate Domino voor het uitvoeren van de nieuwe muziek van Maarten Van Ingelgem. Met het VTI en met NV De Nul voor het ontwikkelen en plaatsen van het decor.

Verhaal:
Door wraak gedreven ontketenen de drie ‘bruurs’ Edwaar, Sjors en Risjaar een bloedige oorlog om de troon van Engeland. Ze slaan de handen in elkaar en slagen in hun opzet: Edwaar wordt King. Maar eenmaal het doel bereikt, woedt het gevaar van binnenuit. De wraaklust bij Risjaar, gebocheld en misvormd, is nog niet geblust. Hij ziet zijn kans schoon om zich te ontpoppen tot de grootste ‘Modderfokker’ uit de theatergeschiedenis. TEN OORLOG schetst de vernietigende, neerwaartse spiraal die machtswellust ontketent. Shakespeares “War of the Roses” werd door Tom Lanoye vertaald en bewerkt tot een explosieve, hedendaagse theatertekst. Een verhaal over macht en machthebbers dat zijn directe weerslag heeft op de situatie vandaag, honderd jaar na het einde van de Grote Oorlog. Door het machismo van de grote leiders weerklinkt de taal van vergelding steeds luider en wordt er opnieuw zeer lichtzinnig omgesprongen met oorlogsdreigementen. TEN OORLOG werd 20 jaar geleden voor het eerst opgevoerd door de Blauwe Maandag Compagnie met een topcast (Jan Decleir, Wim Opbrouck, Johan Heldenbergh, Ariane Van Vliet, Vic De Wachter, Els Dottermans, Lucas Van den Eynde…) De marathonvoorstelling die ongeveer 10 uur duurde, had een immens succes. Compagnie Gardavoe brengt de laatste twee stukken van dit verhaal: ‘Edwaar the King’ en ‘Risjaar Modderfokker den Derde’. TEN OORLOG is de eerste voorstelling van Compagnie Gardavoe. Dit nieuwe Aalsterse gezelschap combineert toneel, dans en muziek en wil een groot publiek aanspreken met hun voorstellingen. Dit alles gaat door op unieke openluchtlocaties. Voor deze eerste productie wordt gekozen voor de Spiegelvijver in het stadspark van Aalst, een prachtvijver in een prachtpark, gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. TEN OORLOG is diep verweven met de stad Aalst. Zowel de professionele omkadering als de acteurs hebben een link met deze stad. Bovendien werken we samen met scholen, bedrijven en verenigingen uit de regio. Met TEN OORLOG wordt brutale humor en explosieve poëzie weerspiegeld in de mooiste vijver van Aalst.

TEN OORLOG is een openluchtvoorstelling in het stadspark te Aalst. Vanuit een overdekte tribune kan je genieten van een grootschalig theaterevenement op de Spiegelvijver.

Duur: 4u (pauze inbegrepen)
Locatie: Spiegelvijver Stadspark Aalst – Parklaan, 9300 AALST

Tickets verkrijgbaar via CC De Werf Aalst.
Online reserveren: www.ccdewerf.be
Telefonisch reserveren: +32 (0)53 72 38 11
Aan de balie: Molenstraat 51, 9300 Aalst – Enkel tijdens de openingsuren.

Tags: Theater, stad Aalst

0
0
0
s2smodern