Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op Stap

Hop Hop Flavoria in CC Asse

hophopflavoria1.jpg

Pat Van Hemelrijck, theatermaker, regisseur, decorbouwer, beeldend kunstenaar, kortom artistieke duizendpoot is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018.

Hij zag het levenslicht in Asse in 1952. Pat studeerde af in 1977 aan Sint-Lukas in Brussel waarna hij stage lief in het Théâtre National. Sinds 1991 is deze Belgische theatermaker de drijvende kracht achter het artiestencollectief Alibi. (opgericht met Josse De Pauw) Het Alibi collectief werkt zowel vanuit hun eigen Brusselse werkplek, als op tournee in binnen- en buitenland.

Samen met dat Alibi Collectief én hun bloedbroeders van de Fundacion Patagonista opent Pat de Hopduvelfeesten met de revue (amusementstheater met dans-, zang- en variéténummers en lichtvoetige komische sketches) 'Hop Hop Flavoria'. Pat pakt meteen groots uit!

Alle praktische info op www.ccasse.be

 

0
0
0
s2smodern

Compagnie Gardavoe uit Aalst brengt: TEN OORLOG

tenoorlog1.jpg

Compagnie Gardavoe is een nieuw Aalsters gezelschap. Vanuit alle verschillende kunsten, verenigen ze het talent dat er in Aalst is.

Zowel vanuit het professionele als vanuit het amateurmilieu werken artiesten samen aan voorstellingen die een groot publiek kunnen aanspreken op een unieke locatie in Aalst. Naast een doorgedreven samenwerking met culturele organisaties uit het Aalsterse, gaat het gezelschap ook samenwerkingen aan met scholen en met de bedrijfswereld. Voor hun eerste productie, TEN OORLOG, wordt er onder andere samen gewerkt met DVM HTB voor het ontwikkelen van kostuums, grime en voor het onthalen van het publiek, met de Academie voor Podiumkunsten en met Cantate Domino voor het uitvoeren van de nieuwe muziek van Maarten Van Ingelgem. Met het VTI en met NV De Nul voor het ontwikkelen en plaatsen van het decor.

Verhaal:
Door wraak gedreven ontketenen de drie ‘bruurs’ Edwaar, Sjors en Risjaar een bloedige oorlog om de troon van Engeland. Ze slaan de handen in elkaar en slagen in hun opzet: Edwaar wordt King. Maar eenmaal het doel bereikt, woedt het gevaar van binnenuit. De wraaklust bij Risjaar, gebocheld en misvormd, is nog niet geblust. Hij ziet zijn kans schoon om zich te ontpoppen tot de grootste ‘Modderfokker’ uit de theatergeschiedenis. TEN OORLOG schetst de vernietigende, neerwaartse spiraal die machtswellust ontketent. Shakespeares “War of the Roses” werd door Tom Lanoye vertaald en bewerkt tot een explosieve, hedendaagse theatertekst. Een verhaal over macht en machthebbers dat zijn directe weerslag heeft op de situatie vandaag, honderd jaar na het einde van de Grote Oorlog. Door het machismo van de grote leiders weerklinkt de taal van vergelding steeds luider en wordt er opnieuw zeer lichtzinnig omgesprongen met oorlogsdreigementen. TEN OORLOG werd 20 jaar geleden voor het eerst opgevoerd door de Blauwe Maandag Compagnie met een topcast (Jan Decleir, Wim Opbrouck, Johan Heldenbergh, Ariane Van Vliet, Vic De Wachter, Els Dottermans, Lucas Van den Eynde…) De marathonvoorstelling die ongeveer 10 uur duurde, had een immens succes. Compagnie Gardavoe brengt de laatste twee stukken van dit verhaal: ‘Edwaar the King’ en ‘Risjaar Modderfokker den Derde’. TEN OORLOG is de eerste voorstelling van Compagnie Gardavoe. Dit nieuwe Aalsterse gezelschap combineert toneel, dans en muziek en wil een groot publiek aanspreken met hun voorstellingen. Dit alles gaat door op unieke openluchtlocaties. Voor deze eerste productie wordt gekozen voor de Spiegelvijver in het stadspark van Aalst, een prachtvijver in een prachtpark, gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. TEN OORLOG is diep verweven met de stad Aalst. Zowel de professionele omkadering als de acteurs hebben een link met deze stad. Bovendien werken we samen met scholen, bedrijven en verenigingen uit de regio. Met TEN OORLOG wordt brutale humor en explosieve poëzie weerspiegeld in de mooiste vijver van Aalst.

TEN OORLOG is een openluchtvoorstelling in het stadspark te Aalst. Vanuit een overdekte tribune kan je genieten van een grootschalig theaterevenement op de Spiegelvijver.

Duur: 4u (pauze inbegrepen)
Locatie: Spiegelvijver Stadspark Aalst – Parklaan, 9300 AALST

Tickets verkrijgbaar via CC De Werf Aalst.
Online reserveren: www.ccdewerf.be
Telefonisch reserveren: +32 (0)53 72 38 11
Aan de balie: Molenstraat 51, 9300 Aalst – Enkel tijdens de openingsuren.

0
0
0
s2smodern

Week van de Amateurkunsten 2018 te Brugge

wak1.jpg

Tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK), van donderdag 26 april tot en met zondag 6 mei 2018, is lokaal talent te bewonderen in Brugge! 

CC Brugge zal dan zoveel mogelijk podia en platformen aanbieden. Ook dit jaar komen heel veel verschillende kunstdisciplines aan bod: muziek, film, toneel, beeldende kunst, poëzie,...
Maar ga ook zelf aan de slag in verschillende workshops zoals ‘scenario schrijven’ en ‘liedjes schrijven’.

Meer info over het programma te vinden op https://www.wakbrugge.be/programma/

0
0
0
s2smodern

Tiende editie van Cirk! Aalst

cirk2018__medium.jpg

Komend weekend heerst straattheater over de charmantste stad van Vlaanderen. Tienduizenden kijklustigen zakken dan weer af naar Aalst, voor de tiende editie van Cirk!

Cirk! Aalst is een laagdrempelig openluchtfestival voor jong en oud. Je kan er op 17 verschillende locaties genieten van absurde humor tot verbijsterende acrobatie. Je maakt best wel op voorhand een plannetje op om zoveel mogelijk optredens mee te pikken. Bijna alle acts zijn gratis. Wat mag je zoal verwachten dit jaar? Humor op de Dender, een kartonnen bouwconstructie, een blauwe maan (nee niet die van de smurfen), en veel dans en jongleer acts. Voor deze speciale tiende editie is er op zaterdagavond ook een “soiree jubilee”. Vanaf 22 uur kan je daar terecht voor een ongeziene combinatie van paaldansbattles en popcornmachines.

Surf zeker op voorhand naar www.cirkaalst.be
Daar vind je zeer gedetailleerde en nuttige informatie terug.

Hier nog een leuke herinnering aan Cirk! 2017.

(Artikel : Guy Van Vaerenbergh)

0
0
0
s2smodern

Boonfeesten op de Bekwame Boon te Drongen

boonfeest1.jpg

De Bekwame Boon, een 500 jarige boerderij aan de rand van de Vinderhoutse bossen en een deelwerking van vzw aPart, zet weer de deuren open tijdens het weekend van 9 en 10 juni.


Iedereen is welkom op zaterdag en zondag vanaf 14.00 om tijdens de Boonfeesten rond te neuzen op de markt. Kom genieten van een overheerlijke hapje en een drankje op het terras of leef je uit op een avontuurlijk parcours en geniet van tal van andere (kinder)activiteiten op het erf.

VZW aPart begeleidt maatschappelijk kwetsbare Oost-Vlaamse jongeren tussen 10 en 18 jaar. Zij kunnen hier elke weekdag terecht voor een individuele begeleiding en ondersteuning. Team 'De Boon' voert samen met hun taken uit op de boerderij, versterking krijgen ze van de plaatselijke boerderijdieren.

 

Bereikbaarheid: Beekstraat 40, 9031 Drongen (niet ver van de R4 afrit Vinderhoute)

Info: https://www.facebook.com/De-Bekwame-Boon-190451091375539/

0
0
0
s2smodern

FOTOSHOP GENT 13 jaar: doorlopende vertoning in NUCLEO

Nucleo.jpg

Op deze groepstentoonstelling wordt het werk gepresenteerd vanuit bekend en minder bekend fotografietalent. De visie is om aan de hand van één beeld een dialoog aan te gaan met een door hen gekozen 'compagnon de route'. Het resultaat werd nauwkeurig in scène gezet door Gert Verbelen.

De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 22.04.2018 en bovendien zijn er workshops, screenings en performance.

Met werken van:
Elke Andreas Boon - G A U S S
Marc Hoflack - Bart Gabriel
Jacques Sonck - Chris Walraed
Titus Simoens - Thomas Nolf
Carmen De Vos - Thomas Zamolo
Tom Callemin - Ann Vincent
Frederik Buyckx- Britt Vangenechten
Grégoire Verbeke - Tobias Jansen
Peter Waterschoot - Leentje Brands
Bieke Depoorter - Lindokuhle Sobekwa
Géraldine van Wessem - Catherine Lemblé
Giannina Urmeneta Ottiker - Kurt Van der Elst
Tom Verbruggen - Leon De Backer
Carl Uytterhaegen - Abdul-Vahit Duman
Thomas Switn Sweertvaegher - Daniil Lavrovski
Thomas Verfaille - Injas Devoldere
Lisa Van Damme - Karel Saelaert
Thomas De Bruyne - Aude De Bruycker
Kevin Faingnaert - Matthieu Litt
Wouter Van Vaerenbergh - Jennifer Kesteleyn
Thomas Vandenberghe - Sybren Vanoverberghe
Zaza Bertrand - Josefien Tondeleir
Pieter-Jan De Pue - Gena Kagermanov
Katlijn Blanchaert - Christophe Simoen
Stefaan Temmerman - Damon De Backer
Anton Coene - Ramy Moharam Fouad
Kris Dewitte - Mariam Al Ferjani
Athos Burez - Melissa Annie B
Koen Keppens - Emma Keppens
Dirk Janssens - Alexander Saenen
Kaat Pype - Piet Stellamans
Mous Lamrabat - Tim Coppens
Flor Maesen - Luka Peeters


Voor meer info: zie facebookpagina "Fotoshop Gent"

Waar: Nucleo Lindenlei 38 - 9000 Gent
Wanneer:
za 21 april 2018 om 00:00
zo 22 april 2018 van 00:00 tot 22:00
Prijs: gratis
Organisatie: Fotoshop Gent


Reporter Nadine Van Parys
Fotografie Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern