Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op Stap

Compagnie Gardavoe uit Aalst brengt: TEN OORLOG

tenoorlog1.jpg

Compagnie Gardavoe is een nieuw Aalsters gezelschap. Vanuit alle verschillende kunsten, verenigen ze het talent dat er in Aalst is.

Zowel vanuit het professionele als vanuit het amateurmilieu werken artiesten samen aan voorstellingen die een groot publiek kunnen aanspreken op een unieke locatie in Aalst. Naast een doorgedreven samenwerking met culturele organisaties uit het Aalsterse, gaat het gezelschap ook samenwerkingen aan met scholen en met de bedrijfswereld. Voor hun eerste productie, TEN OORLOG, wordt er onder andere samen gewerkt met DVM HTB voor het ontwikkelen van kostuums, grime en voor het onthalen van het publiek, met de Academie voor Podiumkunsten en met Cantate Domino voor het uitvoeren van de nieuwe muziek van Maarten Van Ingelgem. Met het VTI en met NV De Nul voor het ontwikkelen en plaatsen van het decor.

Verhaal:
Door wraak gedreven ontketenen de drie ‘bruurs’ Edwaar, Sjors en Risjaar een bloedige oorlog om de troon van Engeland. Ze slaan de handen in elkaar en slagen in hun opzet: Edwaar wordt King. Maar eenmaal het doel bereikt, woedt het gevaar van binnenuit. De wraaklust bij Risjaar, gebocheld en misvormd, is nog niet geblust. Hij ziet zijn kans schoon om zich te ontpoppen tot de grootste ‘Modderfokker’ uit de theatergeschiedenis. TEN OORLOG schetst de vernietigende, neerwaartse spiraal die machtswellust ontketent. Shakespeares “War of the Roses” werd door Tom Lanoye vertaald en bewerkt tot een explosieve, hedendaagse theatertekst. Een verhaal over macht en machthebbers dat zijn directe weerslag heeft op de situatie vandaag, honderd jaar na het einde van de Grote Oorlog. Door het machismo van de grote leiders weerklinkt de taal van vergelding steeds luider en wordt er opnieuw zeer lichtzinnig omgesprongen met oorlogsdreigementen. TEN OORLOG werd 20 jaar geleden voor het eerst opgevoerd door de Blauwe Maandag Compagnie met een topcast (Jan Decleir, Wim Opbrouck, Johan Heldenbergh, Ariane Van Vliet, Vic De Wachter, Els Dottermans, Lucas Van den Eynde…) De marathonvoorstelling die ongeveer 10 uur duurde, had een immens succes. Compagnie Gardavoe brengt de laatste twee stukken van dit verhaal: ‘Edwaar the King’ en ‘Risjaar Modderfokker den Derde’. TEN OORLOG is de eerste voorstelling van Compagnie Gardavoe. Dit nieuwe Aalsterse gezelschap combineert toneel, dans en muziek en wil een groot publiek aanspreken met hun voorstellingen. Dit alles gaat door op unieke openluchtlocaties. Voor deze eerste productie wordt gekozen voor de Spiegelvijver in het stadspark van Aalst, een prachtvijver in een prachtpark, gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. TEN OORLOG is diep verweven met de stad Aalst. Zowel de professionele omkadering als de acteurs hebben een link met deze stad. Bovendien werken we samen met scholen, bedrijven en verenigingen uit de regio. Met TEN OORLOG wordt brutale humor en explosieve poëzie weerspiegeld in de mooiste vijver van Aalst.

TEN OORLOG is een openluchtvoorstelling in het stadspark te Aalst. Vanuit een overdekte tribune kan je genieten van een grootschalig theaterevenement op de Spiegelvijver.

Duur: 4u (pauze inbegrepen)
Locatie: Spiegelvijver Stadspark Aalst – Parklaan, 9300 AALST

Tickets verkrijgbaar via CC De Werf Aalst.
Online reserveren: www.ccdewerf.be
Telefonisch reserveren: +32 (0)53 72 38 11
Aan de balie: Molenstraat 51, 9300 Aalst – Enkel tijdens de openingsuren.

0
0
0
s2smodern

Week van de Amateurkunsten 2018 te Brugge

wak1.jpg

Tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK), van donderdag 26 april tot en met zondag 6 mei 2018, is lokaal talent te bewonderen in Brugge! 

CC Brugge zal dan zoveel mogelijk podia en platformen aanbieden. Ook dit jaar komen heel veel verschillende kunstdisciplines aan bod: muziek, film, toneel, beeldende kunst, poëzie,...
Maar ga ook zelf aan de slag in verschillende workshops zoals ‘scenario schrijven’ en ‘liedjes schrijven’.

Meer info over het programma te vinden op https://www.wakbrugge.be/programma/

0
0
0
s2smodern

Alpaca wandeling op 13.04.2018 georganiseerd door Weg van Wetteren.

apica-wandeling.jpg

Deze alpaca tochten worden maandelijks georganiseerd. En kennen een groot succes. Het is een kennismakingservaring met  deze zachtaardige, hoogsensitieve en intelligente dieren.

Na een briefing over de dieren door Mia Kerremans,   konden de deelnemers op stap samen met Mia en Miek van Alpacaspirit.
Deze dieren nemen makkelijk de energie van de mens over en voelen heel snel de persoon aan.
De alpaca’s zijn echte kudde dieren, en kunnen moeilijk alleen leven of overleven.
Na de wandeling langs de Schelde en het bos wenkte de weide. Daar werd eerst nog wat tijd gemaakt voor foto’s en natuurlijk selfies.
Tijl De Bock vertelde dat de toeristische dienst van Wetteren regelmatig activiteiten organiseert, gaande van fietstochten, wandelingen een ballonvaart en nog zoveel meer..

Er is binnenkort een Lentewandeling ‘dwars door de Kalkense Meersen’ op 1 mei.. een tip..

Interesse?

Tijl De Bock coördinator Toerisme en Cultuur Wetteren

Facebookpagina Weg Van Wetteren

Toeristische dienst Wetteren 09/366.31.04

Place to be:  Alpacaspirit in Grembergen.
Met dank aan toerismecoördinator Tijl De Bock.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www. Alpacaspirit.be


Reporter Nadine Van Parys

fotoslideshow:

0
0
0
s2smodern

Boonfeesten op de Bekwame Boon te Drongen

boonfeest1.jpg

De Bekwame Boon, een 500 jarige boerderij aan de rand van de Vinderhoutse bossen en een deelwerking van vzw aPart, zet weer de deuren open tijdens het weekend van 9 en 10 juni.


Iedereen is welkom op zaterdag en zondag vanaf 14.00 om tijdens de Boonfeesten rond te neuzen op de markt. Kom genieten van een overheerlijke hapje en een drankje op het terras of leef je uit op een avontuurlijk parcours en geniet van tal van andere (kinder)activiteiten op het erf.

VZW aPart begeleidt maatschappelijk kwetsbare Oost-Vlaamse jongeren tussen 10 en 18 jaar. Zij kunnen hier elke weekdag terecht voor een individuele begeleiding en ondersteuning. Team 'De Boon' voert samen met hun taken uit op de boerderij, versterking krijgen ze van de plaatselijke boerderijdieren.

 

Bereikbaarheid: Beekstraat 40, 9031 Drongen (niet ver van de R4 afrit Vinderhoute)

Info: https://www.facebook.com/De-Bekwame-Boon-190451091375539/

0
0
0
s2smodern

FOTOSHOP GENT 13 jaar: doorlopende vertoning in NUCLEO

Nucleo.jpg

Op deze groepstentoonstelling wordt het werk gepresenteerd vanuit bekend en minder bekend fotografietalent. De visie is om aan de hand van één beeld een dialoog aan te gaan met een door hen gekozen 'compagnon de route'. Het resultaat werd nauwkeurig in scène gezet door Gert Verbelen.

De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 22.04.2018 en bovendien zijn er workshops, screenings en performance.

Met werken van:
Elke Andreas Boon - G A U S S
Marc Hoflack - Bart Gabriel
Jacques Sonck - Chris Walraed
Titus Simoens - Thomas Nolf
Carmen De Vos - Thomas Zamolo
Tom Callemin - Ann Vincent
Frederik Buyckx- Britt Vangenechten
Grégoire Verbeke - Tobias Jansen
Peter Waterschoot - Leentje Brands
Bieke Depoorter - Lindokuhle Sobekwa
Géraldine van Wessem - Catherine Lemblé
Giannina Urmeneta Ottiker - Kurt Van der Elst
Tom Verbruggen - Leon De Backer
Carl Uytterhaegen - Abdul-Vahit Duman
Thomas Switn Sweertvaegher - Daniil Lavrovski
Thomas Verfaille - Injas Devoldere
Lisa Van Damme - Karel Saelaert
Thomas De Bruyne - Aude De Bruycker
Kevin Faingnaert - Matthieu Litt
Wouter Van Vaerenbergh - Jennifer Kesteleyn
Thomas Vandenberghe - Sybren Vanoverberghe
Zaza Bertrand - Josefien Tondeleir
Pieter-Jan De Pue - Gena Kagermanov
Katlijn Blanchaert - Christophe Simoen
Stefaan Temmerman - Damon De Backer
Anton Coene - Ramy Moharam Fouad
Kris Dewitte - Mariam Al Ferjani
Athos Burez - Melissa Annie B
Koen Keppens - Emma Keppens
Dirk Janssens - Alexander Saenen
Kaat Pype - Piet Stellamans
Mous Lamrabat - Tim Coppens
Flor Maesen - Luka Peeters


Voor meer info: zie facebookpagina "Fotoshop Gent"

Waar: Nucleo Lindenlei 38 - 9000 Gent
Wanneer:
za 21 april 2018 om 00:00
zo 22 april 2018 van 00:00 tot 22:00
Prijs: gratis
Organisatie: Fotoshop Gent


Reporter Nadine Van Parys
Fotografie Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern

Heilig Bloedprocessie 2018 - Figuranten gezocht

bloedpr1.jpg

Elk jaar op Onze-Lieve-Heer Hemelvaart is het weer zover, dit jaar op 10 mei 2018 en als het weer goed is, gaat op deze dag de Heilig Bloedprocessie door. Wil jij ook mee opstappen als figurant? Of ben je bereid mee te werken als muzikant, naaister of rekwisiteur? Geef dan snel een seintje, want ook jouw hulp is heel welkom!

Meld u aan via:
https://www.bloedprocessiebrugge.be/contact/

De Bijbelse en historische evocatie is ruim bekend als de religieuze optocht die als pure geloofsuiting ontstaan is op het einde van de dertiende eeuw. De processie is een acht eeuwen oude optocht die bestaat uit een lange stoet van grote praalwagens, waarop er door honderden figuranten scènes uit het Oude en het Nieuwe Testament uitgebeeld worden. Sindsdien maakt ze deel uit van de rijke geschiedenis van de stad Brugge. De Heilig Bloedprocessie staat op de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.


Het parcour
In 2018 bewandelt de Heilig Bloedprocessie een gewijzigd parcours ten opzichte van de voorbije jaren. Door wegenwerken en een gewijzigde startlocatie is het immers niet mogelijk het gewone parcours te volgen. Het gewijzigde parcours werd vastgelegd als volgt: Dijver – Gruuthusestraat – Guido Gezelleplein – Mariastraat – Simon Stevinplein – Steenstraat – Zuidzandstraat – ’t Zand – Hauwerstraat – Maagdenstraat – Smedenstraat – ’t Zand – Noordzandstraat – Geldmuntstraat – Markt – Wollestraat – Oude Burg.

0
0
0
s2smodern