Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vierde editie van het Winterwonderkasteel is een schot in de roos.

Winterwonderkasteel2.jpg


Vorig jaar rondde de attractie af op 30.000 bezoekers, maar dit jaar verwelkomt de Stad Gent nu al de 30.000ste bezoeker tijdens het Winterwonderkasteel, op vrijdag 5 januari 2018.

Schepen Annelies Storms trakteerde de 30.000ste bezoeker op een zoet Nieuwjaarsgeschenkje en een gratis glaasje bubbels in de Winterbar.
 
'Cultuur in Beeld' kwam ook een kijkje nemen .. 
 
Lichtspektakel in Winterwonderkasteel betovert breed publiek

Winterwonderkasteel is ook dit jaar een topattractie tijdens de Gentse Winterfeesten. De magische verlichting en de feestelijk gedekte tafels, het Verhalenfestival, de Aperitiefconcerten en het kindertheaterfestival Spekken zijn intussen gekende ingrediënten van het Winterwonderkasteel, dat hiermee jong en oud, uit Gent en ver daarbuiten, weet te betoveren. 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2018_test-2.jpgMaar dit jaar heeft Historische Huizen de lat nog hoger gelegd. Het Gravensteen wordt gekatapulteerd naar Kerstmis 1183, wanneer de graaf van Vlaanderen de Engelse koning en zijn familie ontvangt. Er speelt zich een spannend lichtverhaal af vol familiale intriges dat zijn verrassende apotheose kent in de kelder onder de donjon van de burcht. Historische Huizen Gent riep hiervoor de hulp in van Create Multimedia Services. Dit jonge bedrijf gaat zeer creatief om met de nieuwste digitale technieken en verwezenlijkt op die manier de meest fantastische belevingen. Niet voor niets staan ze ook geprogrammeerd voor het komende Lichtfestival.

Voorproefje van Time Castle

Het kasteel ontvangt al jaren duizenden bezoekers van alle leeftijden, maar dankzij Winterwonderkasteel herontdekken mensen de magie van de imponerende burcht. De samenwerking met Create Multimedia Services is een smaakmaker voor het project Time Castle, dat langzaam maar zeker vorm begint te krijgen. Met de steun van Toerisme Vlaanderen wil IVA Historische Huizen met dit project het Gravensteen het hele jaar door herinrichten als een plek om van binnenuit te kunnen beleven. Het Gravensteen is één van de belangrijkste toeristische attracties van de stad en de bezoekers van vandaag verdienen hier een nieuwe dynamiek, een gedifferentieerde storytelling en een warme bezoekersomkadering.

 Verslag/foto Didier De Wever

 

 

0
0
0
s2smodern