Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stuk bos gekapt in Aalst! Geen nood...

Beekstraat.jpg

De bewoners uit de Beekstraat in Aalst schrokken zich onlangs een hoedje toen een mooi stuk bos in hun straat zomaar werd gekapt. 110 populieren en 15 Wilgen en  Essen gingen tegen de vlakte. 

In de straat en op sociale media, deden allerlei wilde speculaties de ronde. Maar de Aalstenaars “‘van oever ’t woater”, die buiten de stadskern wonen, mogen op beide oren slapen. De kersverse eigenaar en schrijver Henri Van Nieuwenborgh, beter bekend van zijn boek over ‘de familie De Vis’ en zijn recentste verhaal ‘Littekens’, over de bende van Nijvel, heeft mooie plannen met dit perceel. Henri is reeds eigenaar van 2 bossen in Affligem en is dus niet aan zijn proefstuk toe. “Oorspronkelijk was dit een paar decennia geleden nog weiland waar koeien graasden. De kaprijpe bomen, oorspronkelijk als wildgroei ontstaan, worden allemaal vervangen door nieuwe jonge bomen. De bestelling werd reeds geplaatst bij een boomkweker.  Het is nog enkel wachten op een geschikte aanplantperiode, aangezien de grond nu veel te droog ligt. De Vlaamse Overheid, verleende via Agentschap Natuur & Bos de nodige vergunning.” De mensen die er momenteel aan het werk zijn kregen echter al meermaals controle van Politie en zelfs van Natuurpunt, maar de ongerustheid van de omwonenden blijkt ongegrond. De nieuwe aanplant zal opnieuw voor de nodige biodiversiteit zorgen in de straat. De firma Bimatra uit Ingelmunster, o.a. gespecialiseerd in het ophalen van houtafval afkomstig van bosexploitaties, composteringsinstallaties en zagerijen hoopt hier een tiental vrachtwagens, goed voor 940 m3 houtsnippers op te halen. Deze houtsnippers zullen dienen als brandstof voor de biomassacentrales in binnen- en buitenland.

0
0
0
s2smodern