Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinterklaas komt aan in Gent op zondag 18 november 2018

294203-20161113_AV_IMG_9388-d0ab15-large-1540461652.JPG

Hij komt, hij komt! Sinterklaas en zijn roetpieten doen op zondagnamiddag 18 november 2018 vanaf 15 uur hun intrede in Gent onder en rond de Stadshal. Het belooft alvast een mooi feest te worden, met veel aandacht voor de allerkleinsten.

 

In afwachting van de Sint brengt een live Pietenband alle aanwezigen in de juiste stemming met gekende Sinterklaasliedjes en dansjes zoals de ‘coole pieten move’! Om 15.30 uur is het dan eindelijk zover. Sinterklaas verlaat de Sint-Niklaaskerk en komt op weg naar de Stadshal kennis maken met de Gentse jeugd. Muziekpieten en circuspieten halen ondertussen dolle fratsen uit, hulppieten nemen tekeningen, brieven en fopspenen van de kinderen in ontvangst en delen lekkers uit.

 

Om 16 uur betreedt de Sint het podium onder de Stadshal en begroet alle aanwezigen. Rond 16.30 uur nemen de Sint en zijn pieten weer afscheid en gaat de Sintparade terug richting Sint-Niklaaskerk. Want ze hebben natuurlijk nog heel wat werk te doen voor 6 december!

 

Doorlopend animatie

Er is vanaf 15 tot 17 uur doorlopend animatie onder en rond de Stadshal. Kinderen kunnen er een echte roetpiet worden. Met behulp van knutselpiet maak je een echte zwartepietenhoed, in de pietenacademie leer je hoe je cadeautjes in de schoorsteen werpt en in de grimestand word je een echte roetpiet! Kom ook langs in de speelgoedruilbeurs, breng een oud stuk speelgoed mee waar je niet meer mee speelt en ga naar huis met iets anders.

Meer info: https://stad.gent/kinderen/nieuws-evenementen/sinterklaasintrede-hij-komt-hij-komt

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern