Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Huis Robinia opnieuw open na renovatie - Gentbrugge

290004-Open-Huis-Robinia-a062ac-large-1536907912.jpg

Na een grondige renovatie zet Open Huis Robinia in het Robiniahof 3 in Gentbrugge op donderdag 11 oktober 2018 opnieuw de deuren open voor bezoekers. De 22 Gentse Open Huizen staan al jaren bekend als ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers. Ze kunnen er onder meer nieuwe contacten leggen, zich ontspannen en samen bijleren.

 

Brandveiligheid en toegankelijkheid

De veiligheid van de bezoekers en de vrijwilligers van de Open Huizen is een prioriteit. De afgelopen jaren werden tientallen Open Huizen aangepakt. Open Huis Robinia is het allerlaatste in de rij.

Tijdens de renovatie in Robinia werden alle vereiste aanpassingen in het kader van de brandveiligheid uitgevoerd. Tegelijkertijd zorgen een aantal ingrepen voor een groter gebruiksgemak van de bezoekers en vrijwilligers.

Zo werden de toogzone en kitchenette volledig vernieuwd om plaats te maken voor nieuwe drankenfrigo's en keukenmeubilair, werd het sanitair vernieuwd om ook een toilet voor personen met een handicap te voorzien, werd de verouderde ventilatie volledig vernieuwd en uitgebreid en werd het terras groter gemaakt zodat meer mensen er kunnen plaats nemen.

Met nieuwe dakisolatie op het plat dak, is er ook aandacht voor de energiezuinigheid van het gebouw. Ook de oude gasconvectoren werden verwijderd en vervangen door een hoogrendementsgaswandketel en de oude verlichting werd vervangen door nieuwe, energiezuinige LED.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern