Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen Freinetschool De Loods eisen propere lucht in de Muide

291362-De-Loods---voor-natuur-678f38-original-1538386054.jpg

Vrijdagochtend (5 oktober 2018)  trokken alle leerlingen, leerkrachten en ook ouders van Freinetschool De Loods naar de rotonde aan de Port Arthurlaan om aandacht te vragen voor meer propere lucht. Na het verschijnen van het luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen blijkt dat de concentratie stikstofdioxide in de Muidense lucht op verschillende plaatsen flirt met de Europese norm van 40 microgram per kubieke meter.

 

 

Luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen meets Filter Café Filtré

In het voorjaar van 2018 startten enkele bezorgde ouders in het Brusselse met schoolpoortacties tegen luchtvervuiling. Onder de noemer Filter Café Filtré volgden tientallen scholen hun voorbeeld. Ook in Freinetschool De Loods in de Muide namen enkele ouders het voortouw om wekelijks acties te organiseren in de Patrijsstraat. Hieraan komt nu een einde met een allerlaatste, luide roep om meer propere lucht. Uit het luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen, waar ook Freinetschool De Loods aan deelnam, blijkt immers dat op heel wat punten in de Muide de door Filter Café Filtré gevraagde grens van 20 microgram stikstofdioxide per m³ overschreden wordt.

Ludieke betoging aan rotonde Port Arthurlaan

Op vrijdagochtend 5 oktober bundelen alle leerlingen, leerkrachten en ouders van De Loods hun krachten om hun stem te laten horen. Gewapend met grote spandoeken, mondmaskers en kleurrijke plakkaten trekken ze om 8.20 uur van de schoolpoort in de Patrijsstraat naar de drukke rotonde aan de Port Arthurlaan. Daar hopen ze om de automobilisten en de vele vrachtwagenchauffeurs die de Muide dagelijks kruisen bewust te maken van hun impact op de luchtkwaliteit. Fietsers en voetgangers mogen zich aan een warm applaus verwachten.

Contact

  • Petra Rousseau, directeur Freinetschool De Loods, Patrijsstraat 12, 9000 Gent, tel. 09 251 06 61, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Els De Latter, verantwoordelijke leerkracht Freinetschool De Loods, Patrijsstraat 12, 9000 Gent, gsm 0473 62 01 83, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern