Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beken in Aalst staan kurkdroog met rattenplaag tot gevolg.

molenbeek.jpg

De Molenbeek te Mijlbeek, in Aalst, staat wegens de aanhoudende hittegolf kurkdroog. Voor de oudste bewoners uit de Beekstraat in Aalst is dit een ongezien fenomeen. Ze hebben dit schouwspel nog nooit meegemaakt!

Mijle staat voor hooimeers en vochtige bodem. Een beek vloeiend door een moerassige streek. Momenteel is daar echter niets meer van te merken. Bij de oudere Aalsterse bevolking is deze beek beter bekend als “de Collegebeek”. Ze liep doorheen het toenmalige buitenverblijf van de paters Jezuiten (nu Beukenhof). Aan de grot van Mijlebeek dus.

Deze locatie zal bij vele Aalstenaars een belletje doen rinkelen. Ook andere beken in het Aalsterse, die normaal gezien uitmonden in de Dender, staan er troosteloos droog en dor bij. Als gevolg hiervan zoeken kleinere knaagdieren verkoeling en water bij de bewoners die in de buurt van de beken wonen. Met de nodige overlast en frustraties tot gevolg. Ook in de naburige gemeenten van Aalst, komen er meer en meer klachten over de aanwezigheid van ratten. Ook Erembodegem blijft niet gespaard van de alsmaar opdringerige knaagdiertjes. Laat ons hopen dat de weerstations hun recentste voorspellingen (met kans op regen) niet in het water vallen.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern