Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Een wereld vol plastiek' in Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen

284275-DSC_0020_Fotor-bcccb9-large-1530610436.jpg

Nog tot eind augustus is in het Natuur- en Milieucentrum de Bourgoyen de tijdelijke tentoonstelling 'Een wereld vol plastiek' te zien. De tentoonstelling toont de zeer concrete gevolgen van plastic vervuiling in Gent en de rest van de wereld.

 
 

Plastic is overal, helaas ook steeds vaker in onze natuurgebieden en zeeën. Plastic wordt echter amper afgebroken door de natuur. De gevolgen daarvan zijn te zien in de tijdelijke tentoonstelling 'Een wereld vol plastiek'. De tentoonstelling werd samengesteld door de medewerkers van de Educatieve Diensten Stad Gent, werkzaam in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen. Zo is er ook aandacht voor plasticvervuiling in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen zelf.

Bewustmaken

Bezoekers vinden tijdens de tentoonstelling meer informatie over de verschillende soorten plastic en de afbraaktijden van afval in de natuur. Foto's tonen de gevolgen van zwerfvuil, zowel in Gent als in de rest van de wereld.

'Boven de ingang van het Natuur- en Milieucentrum hangt een afvalslinger. De 9-jarige Samuel verzamelde een maand lang zwerfvuil in de buurt van zijn ouderlijk huis in Brugge. Al na één maand kon Samuel deze lange afvalslinger maken.'

 

Er is ook aandacht voor ballonwedstrijden. Ballonnen staan in de top 3 van meest gevaarlijk zwerfvuil voor dieren. Als alternatief kunnen bezoekers hun wens netjes achterlaten.

'Met IVAGO en de Stad Gent zetten we ons dagelijks in voor een nettere stad. Maar een aanpak aan de bron is ook nodig. Daarom moeten we ons met ons allen blijven inzetten om minder plasticverpakkingen en –zakjes te gebruiken, en uiteraard om deze niet zomaar te laten rondslingeren.'

Praktisch

  • Een wereld vol plastiek: van 1 juli 2018 t.e.m. 31 augustus 2018
  • De tentoonstelling is te zien in het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Gent.
  • Het bezoek is gratis en kan tijdens de openingsuren van het Natuur- en Milieucentrum: in juli en augustus is dat van maandag tot en met vrijdag: van 13 tot 17 uur, zaterdag en zondag: van 14.30 tot 18.30 uur. Het bezoekerscentrum en de cafetaria zijn gesloten van 9 tot en met 29 juli 2018.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern