Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Resultaten controleacties Politie Gent - april 2018

279778-_MG_0771_-b3cad6-large-1525868001.jpg

 

In de loop van de maand april 2018 organiseerde de Politie Gent 26 verkeerscontroles. In totaal werden 2.188 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.   

Alcoholcontroles

In de loop van de maand april 2018 voerde de Politie Gent twaalf alcoholcontroles uit. 1.226 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen.

  • 37 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Van zestien bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden. Van drie beschonken fietsers werd de fiets zes uur ingehouden.
  • 23 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor drie uur.
  • 1.166 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

 

Er werden 26 speekseltesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 28 andere overtredingen vastgesteld.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde de Politie Gent in de loop van de maand april 2018 zeven snelheidscontroles met interceptie. Tijdens die acties werden 6.034 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 520 (8,6%) te snel reden.

Controles gordeldracht en gsm-gebruik

Tijdens de maand april 2018 werden op het Gentse grondgebied drie controleacties rond gordeldracht en gsm-gebruik georganiseerd. Er werden 44 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. Achttien personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog zes andere overtredingen vastgesteld en beboet. 

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

 

In de maand april 2018 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten twaalf controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 122 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 185 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

  1. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (41 keer)
  2. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (36 keer)
  3. Stilstaan of parkeren op de oversteekplaatsen en op de rijbaan op minder dan drie meter voor deze oversteekplaatsen (19 keer)

Controle boorddocumenten

In april 2018 voerde de Gentse politie een controle op boorddocumenten uit. Tijdens die controle werden twaalf inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld. Daarnaast werden nog drie andere overtredingen vastgesteld.  

Bromfietskoeriers en particuliere bromfietsen

Bromfietskoeriers gaan er prat op binnen een beperkte tijdsspanne een warme maaltijd aan je deur te leveren. Toch moeten ook zij zich houden aan de verkeersregels en in orde zijn met de boorddocumenten. In april 2018 organiseerde de Verkeersdienst van de Gentse politie een controle op bromfietsen. Daarbij werden vijftien bromfietskoeriers gecontroleerd. Er werden twee overtredingen vastgesteld. Daarnaast werden ook 32 particuliere bromfietsers gecontroleerd. Bij hen werden zeventien overtredingen vastgesteld.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern