Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VDAB en Stad Gent maken werk van werk in de haven

277546-grootdok-TOM_1106-d35631-large-1523524356.jpg

Op dinsdag 17 april 2018 organiseren VDAB en de Stad Gent een jobbeurs in het havengebied North Sea Port. 30 bedrijven uit het havengebied nemen deel aan de beurs. Zij zoeken samen meer dan 150 uiteenlopende profielen: van chauffeurs, pijpfitters, monteurs, lassers, magazijniers tot ICT-medewerkers, assistent productieleiders, coördinatoren,administratieve medewerkers en havenarbeiders. 

 

 

 

Veel jobs in het havengebied

Jobs als ‘productiearbeider’ en ‘onderhoudsmecanicien’ prijken bovenaan de lijst van meest gezochte profielen. Maar ook procesoperatoren, commercieel-technisch bedienden, chauffeurs en ingenieurs zijn erg gegeerd. De jobbeurs is dan ook de ideale gelegenheid voor wie werk zoekt. Bezoekers nemen best voldoende cv’s mee, want ze kunnen meteen solliciteren.

'Het aantal vacatures in het havengebied zal de komende jaren alleen maar stijgen. Daarom wil VDAB de dialoog tussen de bedrijven, de Stad Gent, de uitzendsector en de werkgeversorganisaties warm houden. We moeten de handen in elkaar slaan om al die jobs ingevuld te krijgen.'

Drie op de vier cursisten hebben job binnen drie maanden na opleiding

 

50% van de niet werkende werkzoekenden is laaggeschoold, terwijl de arbeidsmarkt vandaag vaak specifieke technische profielen vraagt. Ook in de haven. Daarom organiseert VDAB, een breed gamma aan beroepsopleidingen zoals stockbeheerder, dispatcher, logistiek coördinator, magazijnmedewerker, chauffeur, logistiek bediende, pijpfitter, lasser, procesoperator, onderhoudsmecanicien, enzovoort.

'Om al die openstaande vacatures ingevuld te krijgen is het vandaag van cruciaal belang om werkzoekenden op te leiden in knelpuntberoepen. Dat doet VDAB, samen met enkele gespecialiseerde partners. Het voorbije jaar heeft VDAB meer dan 400 werkzoekenden opgeleid in de sector Transport en Logistiek in de regio Gent. Meer dan 75% is binnen de drie maanden na opleiding aan het werk.'

De beste medewerker leid je zelf op

Daarnaast zijn er voor bedrijven verschillende mogelijkheden om zelf hun werknemer op te leiden op de werkvloer. Dat ‘werkplekleren’ biedt heel wat voordelen: het is financieel voordelig voor de werkgever, het opleidingsprogramma is volledig aangepast aan de verwachtingen van het bedrijf en de medewerker in spe wordt goed opgevolgd tot een hij/zij een volwaardig medewerker is.

 

De haven stopt niet aan de grens

'De krapte op de arbeidsmarkt is in de volledige haven voelbaar, zowel aan Vlaamse als aan Nederlandse zijde. Het is vanuit economisch perspectief dus enorm belangrijk om de bedrijven goed te ondersteunen in hun zoektocht naar geschikte kandidaten. Dat doen we onder meer via deze jobbeurs. Daarmee komen we tegemoet aan het signaal van de havenbedrijven eerder dit jaar, dat het aantal jobs in de haven groeit, ook voor lager geschoolden, maar dat ze moeilijk mensen vinden.'

‘De Jobbeurs is een ideale manier om werkzoekenden in contact te brengen met de diverse vacatures in onze haven. Dat is goed voor de werkzoekenden, de bedrijven en onze haven.’

 Op de jobbeurs zijn zowel Nederlandse als Vlaamse bedrijven aanwezig en is er ook ondersteuning rond grensarbeid, voor zowel werkzoekenden als werkgevers.

Praktisch

Jobbeurs in de haven van Gent

  • Alle deelnemende bedrijven en hun vacatures vind je op de gratis VDAB-jobbeurzenapp.
  • Bereikbaarheid: Max Mobiel voorziet een pendelbus tussen 13.15 en 17.15 uur van station Gent-Dampoort naar de Singel en terug.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern