Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag 16.04.2018: de première van ‘A Play on Reality’.

A-Play-on-Reality2.jpeg

Productie Rune Timmerman, regie en concept Klaas De Roo.

Deze avond stond al lang gepland in het agenda. Zien hoe het was geworden.. we hebben voor een stuk het creatief proces (dat begon in 2017) gevolgd. In het revalidatiecentrum UZ leerden we de deelnemers aan dit project voor het eerst kennen. Zij hebben allemaal een fysieke beperking en protheses. Iedereen mocht meedoen, niemand had podiumervaring en sommigen hadden echt geen zin om op het podium te staan.
Maar ze stonden er! De verhalen die ze vertelden in de loop van het proces vonden hun plek in de performance. En het resultaat was een eerlijk, menselijk portret, open.. hard.. warm.. een beeld van het zijn, van steun, twijfel, verdriet, eenzaamheid en liefde.. vriendschap.. een band met het leven.. onvolmaakt qua uiterlijk.. en sterrenallure door de veerkracht, onderlinge tolerantie en veel respect.

A Play on Reality pakte vanaf het betreden van de zaal.. het publiek zocht niet onmiddellijk zijn plaats, iedereen bleef staan bij het podium.. en keek met gemengde gevoelens naar de protheses die er stonden.. apart.. bizar.. eenzaam en met herkenning.. ze behoorden aan.. iemand..

Nancy Gilliams, Ilse Verhaeghe, Krista Bracke, Rene Van Toor, Eddy De Visscher, Inge Blomme, Greet Borgenon, Jessy Croene, Hendrik Deneckere, Sofie Van de Voorde, Monique Vlaeminck.

A-Play-on-Reality1.jpegHet stuk over kwetsbaarheid, veerkracht, durf om zich naturel te tonen, lef om er te staan, de benadering was en is er één van liefde voor de mens. De performance barstte van het leven.. vol anekdotes hoe het was en het nu zijn. Alles was af.. de muziek.. de filmpjes, de teksten, de linken met bewegingen met of zonder prothese.

Applaus..  


Reporter Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern