Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Burgerbudget: de 17 projecten kunnen aan de slag

Burgerbudget.jpg

Eind 2017 keurde het college van burgemeester en schepenen de samenwerkingsovereenkomsten goed met de zeventien geselecteerde projecten binnen het Gentse 'Burgerbudget'. Tijdens de week van 29 januari tot 4 februari 2018 gebeurt ook de uitbetaling van 90% procent van het gevraagde budget. Daarmee is meteen het échte startschot van de realisatie van de projecten gegeven. Aan de initiatiefnemers is gevraagd om op de website www.burgerbudget.gent de voortgang van de projecten weer te geven zodat iedereen die kan volgen.

 

De projecten krijgen nu tot juni 2019 de tijd om hun idee te realiseren. Daarna volgt de inhoudelijke en financiële evaluatie van de projecten. Na een gunstige evaluatie kan dan de resterende 10% worden uitbetaald.

 

'De stemming op de projecten van het Burgerbudget was een gigantisch succes: maar liefst 15.277 Gentenaars brachten hun stem uit. Voor die stemmers (en voor iedereen) hebben we goed nieuws: de website www.burgerbudget.gent is omgebouwd tot een omgeving waarin de zeventien geselecteerde projecten hun voortgang kunnen documenteren en delen. Ook de niet-geselecteerde projectvoorstellen blijven raadpleegbaar op diezelfde website.'

 

Het stadsbestuur wenst de vele mensen, die de zeventien projecten zullen realiseren, in elk geval veel succes.

 

Bekijk de vooruitgang van alle voorstellen hier

https://ookmijn.stad.gent/burgerbudget/voorstellen

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern