Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijk

Vernieuwde broodjeszaak te Gent

test.jpg

In de Lange Violettestraat (42) te Gent opent maandag (20/08) de vernieuwde zaak "Renaissance" haar deuren.

 

Gisteren mochten we reeds een kijkje nemen in de vernieuwde, en mooie broodjeszaak van 'Stijn', beter bekend als ex-uitbater van 'Café De Croone' op de Vrijdagmarkt.

 

Na een aantal grondige aanpassingen en een grote opfrisbeurt is Stijn er klaar voor, de namen van het gamma aan broodjes ga ik niet opnoemen, het zijn er teveel ...kom zelf maar eens een kijkje nemen !

test-2.jpg

Verse soep, allerlei salade's (ambachtelijk),vers gebakken koffiekoeken, frisdrank noem het maar op ... de studenten die binnen een 14-tal dagen van start gaan zullen zeker hun gade vinden in de "Renaissance.

 

Didier De Wever

 

0
0
0
s2smodern

Werken voor sportcluster Gentbrugse Meersen van start

287160-DSC_9377-dc84a0-original-1533808580.JPG

Op maandag 20 augustus 2018 starten de werken voor de aanleg van een 11 hectare grote sportcluster in Gentbrugge. De sportzone grenst aan de autoweg E17 en sluit aan op de groenpool Gentbrugse Meersen, een park- en bosgebied met een oppervlakte van meer dan 200 hectare.

 

Momenteel ligt de site er wat verlaten bij. Er is bijna geen sociale controle en de Stad krijgt regelmatig meldingen van sluikstorten. Met de komst van de sportcluster worden de terreinen omgevormd tot een enorme sportsite met veel groen. Naast verschillende sporten beoefenen zal u er ook kunnen wandelen en genieten van het zicht op de Scheldevallei.

Iedereen kan er terecht

De site zal omgevormd worden tot een hedendaags attractief sportpark met ruimte voor competitievoetbal, recreatief voetbal, base- en softball, korfbal, cricket, een Finse looppiste, een technisch BMX-parcours, street work-out en een omheind terrein voor schutters op doel. Sportclubs VSV Gent, Neerlandia, Ghent Knights, Arcadians Cricket Club, Gent Cricket Club en de Gentse Doelschutters zullen er een plaats krijgen.

'De sportsite richt zich niet alleen op de clubs, ook de individuele en recreatieve sporter kunnen er terecht. Één van de voetbalterreinen zal toegankelijk zijn voor de buurtbewoners en er komt een pannakooi met kunstgras. Voor de lopers uit de buurt worden er een Finse piste, een fitnesszone en een mountainbikeparcours voorzien.'

De totale oppervlakte van de sportcluster bedraagt 107.873 m². De sportcluster Gentbrugse Meersen is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen en biedt aansluiting op verschillende fiets- en wandelpaden. De publieke sportvelden zijn vrij toegankelijk en gratis voor elke bezoeker.

Verloop van de werken

De werken starten op maandag 20 augustus 2018 en worden gefaseerd uitgevoerd. De aanleg van de sportterreinen wordt geraamd op 3.710.000 euro (excl. BTW).

 

De uitvoeringstermijn voor de sportterreinen en de omgevingsaanleg zal ongeveer 130 werkdagen duren. Deze eerste fase omvat het nivelleren, draineren en het aanleggen en inzaaien van de verschillende sportterreinen. In fase 2 is de bouw van een baseball scoorderstoren voorzien, waarin ook kleedruimtes ondergebracht worden. Dat zal ongeveer 120 werkdagen duren.

 

Tijdens de volgende legislatuur zal een multifunctioneel sportgebouw opgetrokken worden. Alle velden zullen bespeelbaar zijn vanaf het najaar 2019. Het vooruitstrevende project is een samenwerking tussen de Sportdienst van de Stad Gent en FARYS|TMVW.

 

Didier De Wever

 
0
0
0
s2smodern

September Kermis te Merelbeke - 2018

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2018_38600787_212110266127162_3757447036484452352_n.jpg

Merelbeke - Al heel wat zomerfestivals liggen reeds achter de rug, maar .... naar jaarlijkse traditie kijkt Merelbeke uit naar hun 'September-Kermis'.

Heel wat Vlaamse Vedetten komen het podium vervoegen, zoals:

- Sergio

- Dr Fred & The Medecine Man

- Jettie Palettie

- Willy Sommers

- Sergio

- Truephonic met Coco Jr.

   en vele vele anderen ...

 

Een weekend om naar uit kijken !

 

Dit evenement is volledig gratis, en dit doorlopend met foodtrucks, cocktailbars, vip-lounge, kinderanimatie en zoveel meer..

Allen welkom op 7, 8 en 9 september te Merelbeke, dit alles gaat door op de parking van het Vredegerecht !

 

info: www.merelbekevillage.be

 

Didier De Wever 

 

 

0
0
0
s2smodern

Oostakker feest !!

286987-oogstfeest-speld-in-hooi-e29f6f-large-1533547967-1.jpg

Van vrijdag 24 augustus tot en met dinsdag 28 augustus 2018 vindt in Oostakkerdorp de Oogstkermis plaats. Tentoonstellingen, kermis, markten, optredens en de oogststoet doen de deelgemeente van Gent vijf dagen bruisen. Deze stadskermis is een organisatie van de Stad Gent in samenwerking met Dekenij Oostakkerdorp en het Oogststoetcomité.

 

Op vrijdag 24 augustus om 20 uur vindt de officiële opening van de Oogstkermis plaats in de feesttent. De kermis heeft voor elk wat wils.

In het OCO, het ontmoetingscentrum Oostakker, vinden er drie tentoonstellingen plaats. Er zijn verschillende schietingen, kaartingen, een petanquetornooi, lekker eten maar vooral veel muziek en dansgelegenheid. Van een foute party in het Jeugdhuis Maegher Goet tot karaokés, café-chantants, jazz en andere concerten in de plaatselijke horecazaken of op het podium buiten.

Op maandagnamiddag 27 augustus is er een schlagerfestival-namiddag met onder andere Sammy Moore, Gene Thomas en Ivann.

 

De oogstkermis is meer dan muziek

Op maandag 27 augustus vanaf 9 uur vindt in de Sint-Laurentiuslaan, de jaarlijkse paardenmarkt plaats.

 

Ook voor de allerkleinsten valt er heel wat te beleven met o.a. de kermis op het dorpsplein, de Raf Violi Discoshow op zaterdag 25 augustus en een zoekspel ‘speld uit een hooiopper’ op dinsdag 28 augustus om 17 uur achter de kerk.

 

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

 

Afsluiter: 40 jaar Vlaaiendinsdag

De oogstkermis is vooral gekend om de laatste kermisdag. Op 'vlaaiendinsdag' vindt er een grote antiek-brocante-rommelmarkt plaats, een markt van nieuwe koopwaar, én de traditionele oogststoet die de stadskermis in schoonheid afsluit. Drie muziekkorpsen, 40 praalwagens en 600 uitvoerders stellen zich aan het aanwezige publiek voor. Na de oogststoet wordt iedereen uitgenodigd voor gratis vlaai en Rodenbach en zetten openluchtoptredens het dorp een laatste keer feestelijk op zijn kop. Deze 40ste verjaardag van de Vlaaiendinsdag wordt gevierd met een mooi vuurwerk om 21u45 in het park aan de Laurentiuslaan.

 

Het volledige programma wordt opgenomen in Attentie en gratis huis-aan-huis verspreid in Oostakker.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Jeugdsportfeest voor jongeren met een beperking

286410-20161023_Jeugdsportfeest_CopyrightJolleVerbeeck-44286-1-a83779-large-1532694379.jpg

 

De Stad Gent en G-sportfederatie Parantee-Psylos slaan voor de tweede keer de handen in elkaar en organiseren een jeugdsportfeest op zondag 21 oktober 2018. Kinderen en jongeren met een beperking of autisme kunnen er een leuke sportdag beleven.

 

Jonge G-sporters tot en met 18 jaar die graag bewegen en sporten, kunnen een toffe dag beleven op het jeugdsportfeest. Ook ouders, familie en vrienden zijn welkom. Het jeugdsportfeest wordt een cocktail van sport, spel en randanimatie, maar draait vooral om plezier. Alles is aanwezig om de jonge sporters de dag van hun leven te laten beleven.

Programma

Verschillende sportinitiaties zoals padel, voetbal, rolstoelrugby, karate, atletiek, volleybal en dans staan op het programma.

 

Er zijn vier verschillende doelgroepen:

  • sporters met een verstandelijke beperking
  • sporters  met een fysieke beperking (stappers)
  • sporters met een fysieke beperking (rolstoelsporters)
  • sporters met autisme én normale begaafdheid

Iedere doelgroep volgt een apart en specifiek programma. Ook voor mama’s en papa’s is er een speciaal programma. Broers, zussen en vrienden kunnen meesporten in dezelfde groep van de G-sporters. Voor trainers is er die dag een sessie 'Kijk naar mij: Omgaan met diversiteit'.

Praktisch

  • Zondag 21 oktober 2018
  • Van 10 tot 16 uur
  • Sporthal Hekers, Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
  • Deelnameprijs bedraagt € 7, inclusief lunchpakket en tussendoortje

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2018. Gentenaars en inwoners van Destelbergen en Merelbeke met een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een kansentarief via de 'UiTPAS'. 

 

Alle info over het jeugdsportfeest is terug te vinden op de website van Parantee/Psylos en Sportdienst Gent, of op de Facebookpagina.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Beken in Aalst staan kurkdroog met rattenplaag tot gevolg.

molenbeek.jpg

De Molenbeek te Mijlbeek, in Aalst, staat wegens de aanhoudende hittegolf kurkdroog. Voor de oudste bewoners uit de Beekstraat in Aalst is dit een ongezien fenomeen. Ze hebben dit schouwspel nog nooit meegemaakt!

Mijle staat voor hooimeers en vochtige bodem. Een beek vloeiend door een moerassige streek. Momenteel is daar echter niets meer van te merken. Bij de oudere Aalsterse bevolking is deze beek beter bekend als “de Collegebeek”. Ze liep doorheen het toenmalige buitenverblijf van de paters Jezuiten (nu Beukenhof). Aan de grot van Mijlebeek dus.

Deze locatie zal bij vele Aalstenaars een belletje doen rinkelen. Ook andere beken in het Aalsterse, die normaal gezien uitmonden in de Dender, staan er troosteloos droog en dor bij. Als gevolg hiervan zoeken kleinere knaagdieren verkoeling en water bij de bewoners die in de buurt van de beken wonen. Met de nodige overlast en frustraties tot gevolg. Ook in de naburige gemeenten van Aalst, komen er meer en meer klachten over de aanwezigheid van ratten. Ook Erembodegem blijft niet gespaard van de alsmaar opdringerige knaagdiertjes. Laat ons hopen dat de weerstations hun recentste voorspellingen (met kans op regen) niet in het water vallen.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern