Beleg van Gent. Lunchgesprekken op woensdag.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_Beleg-van-Gent-20-september-2017-flyer-Kristel-Vereecken.png

De lunchgesprekken 'Beleg van Gent' in het Sint-Baafshuis vinden vanaf dit werkjaar plaats op WOENSDAG. Eerste afspraak: 20 september.

In het 'Beleg van Gent' lunchen de mensen samen in het Sint-Baafshuis (naast de kathedraal) en gaan ze in gesprek over een maatschappelijk onderwerp. Voor 5 euro krijg je een 'veggie broodlunch'. We starten en eindigen stipt (12.15 uur tot 13.15 uur). 

Op woensdag 20 september is Kristel Vereecken te gast. Thema is: De kracht van inspirerende plaatsen. In mei hield ze in de Miry-concertzaal een TED-conferentie. In zo'n conferentie krrijgt een spreker 18 minuten de tijd om op een bevlogen en toegankelijke manier een vernieuwende en inspirerende gedachte te presenteren. De conferentie wordt opgenomen en is te bekijken via internet. Ook paus Franciscus nam een TED-talk op.

In haar presentatie A square meter of soul vertelt ze wat inspirerende plaatsen kunnen doen met mensen, hoe belangrijk het bijvoorbeeld is dat een kunstwerk als het Lam Gods in zijn oorspronkelijke omgeving kan blijven, hoe sommige (commerciële) herbestemmingen van kerken hen te ver van hun oorspronkekijke bestemming brengen, ...

Kristel Vereecken richtte Ghent Authentic op; "een vernieuwend gidsenbedrijf in Gent". 

"Na een succesvolle carriere van meer dan 12 jaar – eerst als advocaat en vervolgens als human resources manager bij de groep Colruyt – besloot Kristel haar leven over een totaal andere boeg te gooien. Ze volgde haar passies voor het reizen, schrijven en het ondernemen in de meest ruime zin van het woord wat in de herfst van 2010 leidde tot de oprichting van haar eigen bedrijf, Ghent-Authentic. Kristel woont afwisselend in Gent en New York City waar ze verder aan haar schrijven blijft werken. Begin 2011 werd Kristel 'Europees Ambassadeur voor vrouwelijk ondernemerschap', waarmee de Europese Commissie haar vroeg een rolmodel te zijn voor vrouwen die overwegen een eigen zaak te starten. In februari 2012 won Kristel de prijs als 'De Gentse Ondernemer/Gentse starter 2012' waardoor ze tegelijk een rolmodel werd voor startende ondernemers (mannen én vrouwen:) in Gent. Kristel neemt het rolmodel-zijn met veel plezier en engagement op."

(stAs)

 

Tags: Beleg van Gent , Sint-Baafshuis

0
0
0
s2smodern