• Start
  • Artikels
  • Stad Roeselare valt in de prijzen tijdens 'groene lente' van het VVOG

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stad Roeselare valt in de prijzen tijdens 'groene lente' van het VVOG

groene1.jpg

Op dinsdag 19 december kwam Stad Roeselare als een van de grote winnaars uit de bus tijdens de finale van ‘Groene Lente – de beste groenrealisaties van 2017’. Maar liefst in 4 categorieën behaalde Stad Roeselare de hoogste score. De Roeselaarse projecten rond de parkbegraafplaats en de vergroening van het stadscentrum werden uitgeroepen tot eerste laureaat van deze wedstrijd.

In totaal werden er zo’n 163 projecten ingediend om deel te nemen aan de wedstrijd ‘Groene Lente’, georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar Groen, of kortweg VVOG. De Parkbegraafplaats van Roeselare werd tijdens de finale tot driemaal toe uitgeroepen tot grote winnaar. Door de inzet van verschillende stadsdiensten is de Parkbegraafplaats een groene oase van rust geworden. In deze oase ontmoeten erfgoed, ecologie, educatie, kunst en literatuur elkaar. De Parkbegraafplaats is een geschiedkundig pareltje dat letterlijk omringd is door talrijke dreven en bomenrijen.

Het tweede project van Stad Roeselare die in de prijzen viel, is de vergroening van het stadscentrum. In 2016 werd de Grote Markt heraangelegd en het afgelopen jaar werden het Marie-Louise de Meesterplein en de Botermarkt onder handen genomen. Dit werd telkens met dezelfde doelen gedaan: groene zones creëren die dienstdoen als rust- en ontmoetingsplaatsen.

Ook behaalde Roeselare alle symbolen voor Bijenvriendelijke gemeente en Bloemengemeente.
1, 2 of 3 symbolen worden uitgereikt naargelang ze bijenvriendelijke acties ondernemen en/of naargelang de beoordeling van openbare bebloemingsinitiatieven die het stadsbestuur onderneemt. Door het aanleggen van vlindertuinen, hooioppers, takkenrils, insectenhotels en het aanplanten van bijenvriendelijke planten, zet Stad Roeselare zich volop in voor het behoud van bijen, vlinders en andere insecten. Bovendien worden graszones omgevormd tot bloemenweides en privé-initiatieven van burgers voor het behoud van bijen volop gestimuleerd.

Tags: Roeselare, VVOG

0
0
0
s2smodern