• Start
  • Artikels
  • "HELLO ROBOT" Een rondleiding voor volwassenen en kinderen tijdens de kerstperiode.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"HELLO ROBOT" Een rondleiding voor volwassenen en kinderen tijdens de kerstperiode.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2017_Design-museum-Robot1.jpg

Het Design museum te Gent wijd tijdens de kerstvakantie hun thema voornamelijk aan de robotisering van de maatschappij.
Hello, Robot. Design tussen mens en machine doet je nadenken over hoe een toekomst met robots eruitziet. Duik tijdens de kerstvakantie mee in het debat terwijl je (klein)kinderen onze zoektocht spelen. Liever wat meer tekst en uitleg? Volg de instap-rondleiding op 7 januari. Wie de kerstvakantie wil voor zijn, moet inschrijven voor de familie rondleiding op 17 december.

Design tussen mens en machine...
Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot.

 b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2017_Design-museum-move.gifZullen robots ons net creatiever maken en nieuwe jobs creëren? Het is één van de vragen die Hello, Robot zich stelt.
Hoe hard wil je zelf afhangen van technologie? Slimme assistenten tonen ons nu al de weg, meten de status van ons lichaam en zijn een speelkameraadje voor onze kinderen. Maar willen we dat machines ook zorgen voor onze ouderen of onze seksuele verlangens? Binnenkort worden we misschien allemaal een stukje cyborg!
Nemen robots de wereld over of gaan ze de wereld redden? Wat denk jij? Designers leveren denkwerk en concrete oplossingen die aantonen dat de waarheid tussen de twee in ligt. Robots zijn een reden om erg enthousiast te zijn én kritisch na te denken. Hoe willen we omgaan met een wereld die steeds digitaler, slimmer en autonomer wordt? Kom naar Design museum Gent en duik mee in het debat.
In het kader van Hello, Robot. organiseert denk- en doetank GentM elke maand talks & drinks om stil te staan bij de impact van technologie op ons leven.

 

 

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2017_Design-museum-Sphinx.jpgFilmreeks in Cinema Sphinx.
Bij Sphinx kan je terecht voor een filmreeks rond robots. Maandelijks is er een familiefilm op zondag en een classic op woensdag.

Wil je graag de tentoonstelling bezoeken met een gids maar heb je geen groep? Dan zijn onze instap- en familie-rondleidingen ideaal. Elke eerste zondag van de maand neemt een gids je mee door het boeiende verhaal in een instap-rondleiding. Elke derde zondag kunnen ouders samen met hun kinderen op verkenning. Een gids laat families op een interactieve manier robots van alle maten en gewichten ontdekken in een familie rondleiding.

Waar:Jan Breydelstraat 5 - 9000 Gent
Wanneer: Van ​​​vr 27/10/2017 tot ​​​zo 15/04/2018
Reservatie:09/267.99.99 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Design museum gent agenda

 

 

(Albuy)

0
0
0
s2smodern