Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museumnacht 2017 in Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2017_Museumnacht-Gent.jpg

Voor de elfde keer zetten de negen Gentse musea op ‘Museumnacht’ hun deuren gratis open voor al wie wil. Ga op donderdag 7 december 2017 van 18 tot 1 uur opnieuw naar de beste collecties, expo’s en bijzondere activiteiten die de Gentse musea te bieden hebben. Afsluiten kan op de afterparty in de Charlatan. Hou zeker de Facebookpagina van Museumnacht in de gaten voor meer info.

 

 

 

 

 

Het volledig programma
Studenten, ex-studenten en eeuwige studenten zijn welkom in het STAM. Schrijf op de muren en bel naar uw ma of uw pa vanuit een old school telefooncel (starring Maxime ‘belspel’ De Winne). Of herbeleef de eerste seizoenen van De Kotmadam op groot scherm.

In het MSK zit midden tussen de klassiekers een bijzondere zangeres-pianiste. An Pierlé laat zich inspireren door kunst, akoestiek, toevallige klanken en door de passanten in een levend museum.

In de sfeervolle pop-upbar van het MIAT laat dj Pete Howl zich dan weer inspireren door de geluiden van oude weefgetouwen en drukpersen. Daar kan men trouwens ook zelf de handen uit de mouwen steken met de vele inloopworkshops: badges maken, stencils, zeefdrukken of gepersonaliseerde kaartjes maken.

In het S.M.A.K. kan men zich al dansend laten fotograferen. Het museum voorziet een dj, goeie beats en wie ’s avonds langskomt in het museum krijgt een gratis toegangssticker voor de nocturnes rond Gerhard Richter.

Design museum Gent geeft een ongemakkelijke rondleiding door de toekomst in ‘Hello, Robot.’ Meteen na school start de Kindermuseumnacht met een zoektocht en een hoop workshops. Vanaf 18 uur gaan bezoekers op de foto met R2-D2 of met een cosplayer in een ‘Cosplay Meetup’.

Daar nog niet genoeg schrik opgedaan? Ga dan eens langs Museum Dr. Guislain. Voor de expo ‘Angst’ verandert de leeszaal voor één nacht in een spookpaleis. Zij die worstelen met FOMO (Fear Of Missing Out) hebben gelijk: dit mag men inderdaad écht niet missen.

In de Sint-Pietersabdij gaat de tijd met de bezoeker aan de haal. Die vertrekt met L’homme horloge op wereldreis, net als Phileas Fogg, chronometer in de hand. Onderweg komen de bezoekers nieuwsgierige monniken, bevlogen wetenschappers en onverschrokken ontdekkingsreizigers tegen bij wie ze al vlug weten hoe laat het is. Als ze het goed aan boord leggen, krijgen ze bovendien de kans om af en toe een tussenstop te maken en te genieten van exotisch lekkers.

Het Huis van Alijn is tijdelijk gesloten om het museum te vernieuwen. Alles speelt zich dus af in de binnentuin. Dj’s zijn Kristof Ysabie en Stefaan De Winter. Benieuwd hoe het nieuwe Huis van Alijn er zal uitzien? Kom eens piepen door de gaatjes!
Onder de rode schemerlampen van De wereld van Kina leer je dan weer alles over seks, relaties én ontmoet je de twee sterke dames achter Fille Folle. Een collectief dat verhalen verzamelt van vrouwen die weten van aanpakken, die over échte topics praten en de taboes niet schuwen.

Waar: Gratis inkom in de Gentse Musea's
Afterparty in de Charlatan - Vlasmarkt 6 - 9000 Gent
Wanneer: Donderdag 7 december van 18 uur tot 1 uur
Info>>


(Didier De Wever)0
0
0
s2smodern