• Start
  • Artikels
  • Room 13 Orchestra nodigt uit Lieven Tavernier, Neeka, Mich Walschaerts.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Room 13 Orchestra nodigt uit Lieven Tavernier, Neeka, Mich Walschaerts.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_november2017_Yves-Meersschaert.jpg

Enthousiast, jong én klassiek geschoold, de 22 muzikanten die producer, componist en pianist Yves Meersschaert in zijn kamerorkest verzamelde, zijn het allemaal.
De  gerenommeerde componist en diens ensemble nodigen gelijkgestelde gasten uit waaronder; Lieven Tavernier, Neeka en Mich Walschaerts.
Tezamen laten zij op 8 december hun composities live horen in CC De Werf te Aalst.

Voor diegenen die Yves Meersschaert niet kennen kunnen we meegeven dat hij sinds zijn 7 jaar piano speelt. Bij een eerste kennismaking met het instrument werden de eigen melodieën onmiddellijk geboren. In 1997 schreef Yves een tune voor 'Man bijt hond' die gedurende jaren dagelijks gespeeld werd. Ook componeerde hij een paar mooie Franse chansons voor het duo Derek en Vis. Het nummer “Petit lapin” werd een radiohit in Vlaanderen en Nederland.
Hij componeerde muziek voor verschillende theaters en productiehuizen.
Verschillende muziekstijlen als minimalisme, tango en popmuziek zijn te herkennen in zijn werk.
(Foto: Yves Meersschaert)

Hij schrijft ook arrangementen voor grotere ensembles met strijkers en blazers. Yves schreef oa muziek voor 'Het Paleis', 'Man bijt hond', 'Figurentheater Ultima Thule', 'De kopergieterij', 'bij De vieze gasten', 'TAZ', 'De werf',..


In 2012 begon Yves Meersschaert zelf zijn opnamestudio room13 waar hij tal van artiesten opneemt en coacht. Lieven Tavernier, Kris De Bruyne, Gabriel Rios, Raymond van het Groenewoud, Derek en nog veel andere namen hebben hier al gewerkt. Ondertussen heeft de studio zijn eigen kamerorkest “room13orchestra”.
Het is daarmee dat hij live zal uitpakken in CC De Werf te Aalst.
Lieven brengt drie ervaren gasten mee: Lieven Tavernier, Neeka en Mich Walschaerts. Samen geven ze een nieuwe interpretatie aan het repertoire van de gasten en brengen ze ook eigen composities van Yves. Er zijn violen, cello’s, een contrabas, koper- en houtblazers, percussie en bovenal is er passie en goesting om buiten de klassieke wereld te treden.

Waar: CC De Werf - Molenstraat 51 - 9300 Aalst
Wanneer: vrijdag 8/12/2017 om 20 uur
Reservatie: 053 72 38 11 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: room-13-orchestra-nodigt-uitU ziet Gabriel Rios tezamen aan het werk met Yves Meersschaert:


Bronnen: www.CC De werf en www.yvesmeersschaert.com

(Albuy)

0
0
0
s2smodern