Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BRT speelt werk van "Hugo Claus" in Theater Box

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_november2017_BRT-Theaterbox-Hugo-Claus.jpg

Belgisch Repertoire Theater is een professionele theatercompagnie die in 2016 het huisgezelschap van Theater Box te Gent werd.

BRT wil kwaliteitsvol repertoiretheater brengen met respect voor het origineel. Dit resulteert, in samenwerking met Theater Box en Theater Deezillusie, in twee producties per jaar.
Meestal wordt er vertrokken vanuit een bestaande toneeltekst die reeds zijn kwaliteit heeft bewezen. Van de Grieken tot Hugo Claus, van Shakespeare tot Pinter, van Molière tot Albee: meer dan 2000 jaar theatergeschiedenis ligt voor ons klaar. De gekozen stukken moeten uiteraard vandaag nog een relevantie hebben, een hedendaagse thematiek behandelen. BRT kiest dus enkel voor teksten die de tand des tijds hebben doorstaan en tot ‘het repertoire’ zijn gaan behoren.

 


De verhaallijn van het huidige toneelstuk Hugo Claus.

Georges komt na 14 maanden terug uit de gevangenis, na een veroordeling voor ontucht met zijn dochter Christiane. Tijdens zijn afwezigheid beviel zijn vrouw Jeanne van een kind van buurman Eric, die vroeger de beste vriend was van George. Op vrijdagavond en nacht komen de man, zijn vrouw, hun vriend en de dochter (al dan niet reëel) met elkaar in contact in hun huis.
Schuld uit primitieve hartstocht, ingehouden agressie, ironie en kolder wisselen elkaar af in deze tragedie.
‘Vrijdag’ is een klassiek noodlotsgegeven rond vier mensen waarin de doem der goeden en de taboes van de maatschappij hun verschrikkelijke en onontkoombare rol spelen. Het beste stuk van Hugo Claus!

Tekst: Hugo Claus
Regie: Jaak Van De Velde
Spel: Mieke Bouve, Paul Ooghe, Geert Willems, Manon De Boevre

Wanneer: 30 november 2017, telkens om 20u.
Waar: Theater Box - Pijndersstraat 16 - 9000 Gent
Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Laatste Tickets)
tel:0486/65.19.00
Meer info over BRT

0
0
0
s2smodern