Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Week van de Smaak 2017 "Smakelijk evenement"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_november2017_Week-van-de-smaak-affiche.jpg

Bourgondiërs, geef acht!
De Week van de Smaak zet je smaakpapillen op scherp. Dit wervelend publieksevenement laat je tien dagen lang proeven van smaak- en eetcultuur in al zijn facetten. In heel Vlaanderen worden workshops, proeverijen, lezingen, culinaire wandelingen en beurzen opgezet, dit jaar rond het thema 'De Smaak van Morgen'.

De Smaak van Morgen
Wat is die 'Smaak van Morgen'? Daar valt heel wat over te zeggen. Eten we nog steeds worst met appelmoes en frietjes of wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker? Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af? Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes, hoe kunnen we iets doen aan de voedselverspilling? Of eten we in de toekomst alleen nog maar pilletjes recht uit de reageerbuis?

 


b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_november2017_Week-van-de-smaak-sfeerfoto.jpgActiviteiten:

Een heleboel scholen, bibliotheken, verenigingen maar ook horecazaken en bedrijven lieten hun hersenen knetteren om rond deze belangrijke vragen smakelijke activiteiten te verzinnen. In Roeselare leren ze je de lunchbox van je kinderen te pimpen, in Meise ontdekten ze het concept 'haute-dogs' - benieuwd! In Herselt leer je te eten wat het bos schaft en culinair journalist Dorien Knockaert komt in Kortenberg spreken over superfoods. In Haacht zetten ze de burgemeester achter de kookpotten - heerlijk!


Meer info surf naar: http://www.weekvandesmaak.be

0
0
0
s2smodern