• Start
  • Artikels
  • Luc De Blok en Tine Guns in Galerie Van Caelenberg Aalst.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luc De Blok en Tine Guns in Galerie Van Caelenberg Aalst.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_aalst-galerie.jpg

Curator Jan Hoet jr. zakt af naar Aalst, Galerie Van Caelenberg, om de tentoonstelling van Luc De Blok en Tine Guns in te leiden op donderdag 14 september 2017 van 18 tot 23 uur. Vrije toegang.

Tine Guns. Tine Guns (°1983, Belgie) werk bestaat naast video uit boeken en fotografische installaties. De werking van ons geheugen op wat we waarnemen heeft tot gevolg dat beelden nooit een sluitende betekenis hebben. Guns’ werk tracht onze lineaire historiografische beeldbetekenissen steeds opnieuw open te trekken door nieuwe combinaties aan te bieden. Ze focust zich op de constante metamorfose die we als mens ondergaan en de onmogelijkheid om de vluchtige werkelijkheid te vangen.

Luc De Blok, eigenlijk Luc de Block (Aalst, 1949) is een Belgisch beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Aalst. De Blok behaalde in 1971 zijn bachelor in de beeldende vormgeving (Hogeschool Brussel). Van 1971 tot 1976 studeerde hij keramiek aan de Aalsterse academie. Vanaf 1972 exposeerde hij al in binnen- en buitenland, aanvankelijk als kunstschilder. Later zou vooral de keramiek- en emailleerkunst zijn aandacht gaan opeisen.

Sinds 1987 laat De Blok zich vooral inspireren door het leven en de natuur van Afrika en maakt hij veel schilderijen met geometrische patronen, vaak in acryl- of olieverf op 'orobugo', een zeldzame Afrikaanse stof op basis van geklopte schors van bomen die daarvoor speciaal gecultiveerd worden. Vanaf 1997 maakt hij ook beelden geïnspireerd op de wisselwerking tussen natuur en cultuur, vaak gebruik makend van bronzen gietkanalen die hij aan elkaar last in de vorm van vervlochten takken

De Blok noemt zich een materiekunstenaar, vanuit het bewustzijn dat de eigenschappen van het materiaal op zich betekenisproducerend kan zijn. Daarbij maakt hij graag het ontstaansproces zichtbaar. Zijn werk wordt wel gerekend tot de conceptuele kunst en berust op twee basisprincipes: de materialiteit en het surrealistisch beginsel van de omkering: het spirituele spelen met het onverwachte.

Galerie Van Caelenberg Dendermondsesteenweg 15 - 17 9300 Aalst.

https://galerievancaelenberg.com

(stAs)

Aalst-Luc.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_Tine_large.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_CIB-vernis.jpg

 

Tags: stad Aalst , GalerieVan Caelenberg , Jan hoet jr. , Luc De Blok , Tine Guns

0
0
0
s2smodern