• Start
  • Artikels
  • Autovrije zondag Aalst groeit uit tot waar stadsfestival.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autovrije zondag Aalst groeit uit tot waar stadsfestival.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_AALST-autovrij.jpg
Ook dit jaar neemt Aalst deel aan Autovrije Zondag. Op 17 september - tijdens de Week van de Mobiliteit - geven we het centrum van Aalst symbolisch terug aan de wandelaars en fietsers. Alle straten binnen de stadsring R41/N9 zijn die dag autovrij van 12 tot 19 uur en dat gaat gepaard met een rijk gevuld programma, gespreid over maar liefst 10 locaties in het centrum van de stad.
 
De Autovrije Zondag groeit stilaan uit tot een topevent in Aalst. Niet alleen is het die dag zalig wandelen of fietsen in de binnenstad, jaar na jaar valt er ook steeds meer te beleven. Op 17 september zijn er tussen 12 en 19 uur activiteiten gepland op maar liefst 10 locaties. Heel wat buurtcomités grijpen Autovrije Zondag aan om hun buurt in de kijker te zetten. Kom Aalst zeker en vast op een andere manier ontdekken!
 
Op 17 september zijn er tussen 12 en 19 uur activiteiten gepland op maar liefst 10 locaties. Het volledige programma vind je op www.aalstontknoopt.be.
 
We pikken er enkele uit. Zoals de Hopmarkt en de Kaaien.
 
De Hopmarkt is tijdens Autovrije Zondag traditioneel ingericht als ecovriendelijk plein met een elektrische fietsenmarkt en duurzaamheidsmarkt. 
 
Elektrische fietsenmarkt. Elektrisch fietsen zit in de lift. Ontdek de nieuwste modellen op de Hopmarkt bij de standen van Van Eyck, Eurobike, Fietsen Bické, Go Sport, Geert Velo en vzw BEA. Test zelf de voordelen van een elektrische fiets op een afgebakend parcours. Bij de stand van vzw BEA kun je een wedstrijdje fietsen met tijdsregistratie. 

Duurzaamheidsmarkt. Al gehoord van ZES, Pasar of Voedselteams Aalst? Ontdek hun ecovriendelijke werking op de duurzaamheidsmarkt. Kinderen zullen er zich ook niet vervelen met een springkasteel en het behendigheidsparcours van de Fietsersbond. Na al die inspanning lonken de heerlijke ijsjes van Zuivelhoeve Keymeulen. Farys lest je dorst met de Waterbar. 

De Kaaien. Stad Aalst broedt op plannen om de drukke verbindingsas tussen de Sint-Annabrug en de Zwarte Hoekbrug – en bij uitbreiding ook de andere Denderoevers - op te waarderen. Kom er alles over te weten aan de Houtkaai.

Kunstencentrum Netwerk is een bolwerk voor creativiteit en hedendaagse kunst aan de Houtkaai. Aan de zomerbar met dj-set is het zalig vertoeven en je kunt er straattheateracts meepikken. Aan de kaai voeren onder andere een minirad, een kinderzweefmolen en een carrousel je terug naar de kermis van weleer. Een gratis ritje naar je kindertijd. 

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_AALST-autovrij1.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_kaaien-aalst.jpg

 

 

Tags: stad Aalst , Autovrije zondag , Mobiliteit , Hopmarkt , Kaaien , ecovriendelijk

0
0
0
s2smodern