Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dichter Koen Stassijns in DeKANTFABRIEK Ninove.

Ninove1.jpeg

Tijdens Open Monumentendag in DeKANTFABRIEK brengt Koen Stassijns, meester-verteller, fulltime dichter, performer, bloemlezer en veelgevraagd docent literaire creatie, op een unieke, eigenzinnige wijze, de lezing “De mooiste van de hele wereld, een kleine reis door de wereldpoëzie van de 20ste eeuw”, telkens om 11.30, 14.30 en 16.00 uur. 

Zijn dichtbundels met eigen werk 'Paard van glas' (1993, 2001) en 'Zwijghout' (2000) verschenen bij uitgeverij Atlas in Amsterdam en kenden verschillende herdrukken. Hij bouwt als bloemlezer verder aan de gereputeerde reeks 'De mooiste van...' (Lannoo, Atlas) met vertaalde poëzie van Goethe, Tagore, Neruda, Heine, Brecht, Petrarca, Dickinson, Ungaretti, Hesse, Yeats, Stevens, Quasimodo... 

Met Geert van Istendael vormt hij een vertaalduo en vertaalde hij vele Waalse dichters, poëzie van W.B. Yeats en van Bertolt Brecht en diens leerling Heinz Kahlau, evenals chansons van Jacques Brel. Hij gaat regelmatig op tournee met kunstenaars uit andere disciplines – o.a. met wijlen Bram Vermeulen, Guido Belcanto, Warre Borgmans, Arco Baleno... – want "Een gedicht is een gebruiksvoorwerp" en "Poëzie moet uit haar boeken treden!".

Koen Stassijns wil in de eerste plaats de poëzie opnieuw naar het brede lezerspubliek toe brengen. Daarvan getuigen de vele lezingen en workshops die hij geeft evenals de bloemlezingen die hij met Ivo van Strijtem samenstelt en deels vertaalt in de reeks 'De mooiste van...'

zo 10 september 2017 van 11:30 tot 16:30  10.00€

(stAs)

 

Tags: Ninove , DeKANTFABRIEK , Koen Stassijns

0
0
0
s2smodern