• Start
  • Artikels
  • Tine Guns wint Provinciale prijs voor Beeldende Kunst 2017.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tine Guns wint Provinciale prijs voor Beeldende Kunst 2017.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_Cultuur1.jpg

Tine Guns uit Gent wint de Provinciale Prijs Beeldende Kunst 2017. De prijs is goed voor 5 000 EUR en een tentoonstelling van het werk einde 2017.

Volgens de vakjury is laureaat Tine Guns een veelzijdige kunstenares die op een heel eigen manier een breed spectrum van de beeldende kunsten bespeelt, waarbij de culturele antropologie nooit veraf is. Ze laat het medium fotografie via vernieuwende technische facetten spreken en in haar video- en filmboodschappen zijn een milde vorm van activisme te bespeuren zonder afbreuk te doen aan het authentieke. Fotografie, film en grafiek vloeien naadloos over in elkaar en vormen één samenhangend geheel.

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur: “Met deze prijs wil de Provincie Oost-Vlaanderen voor een laatste keer jonge, aankomende kunstenaars doorgroeikansen geven en een platform bieden om hun werk bekend te maken bij een ruimer publiek.”

Twee genomineerden. Maika Garnica uit Dendermonde en Matilde Everaert uit Gent krijgen elk een nominatiepremie van 1 250 EUR. Jong talent Maika Garnica maakt sculpturen waarbij de pure vormen uit de natuur zichtbaar zijn en ze laat die als het ware zingen. Traditionele sculpturen krijgen een totaal andere betekenis. De bijhorende videoprojectie sluit hierbij perfect aan en zit esthetisch heel mooi in elkaar.

Matilde Everaert breidt de grenzen van de architectuur uit. Ze maakt gedetailleerde tekeningen als een reis, en ze vertaalt die naar bouwkundige modellen. Ook het werk van beide genomineerden zal te zien zijn in de tentoonstelling.

Bijna 100 gegadigden. Er waren 93 inzendingen. De vakjury bestond uit Kathrin Ginsberg, Anke D’haene, Stef Van Bellingen, Servio Servellón en Piet Coessens.

Ontdek het zelf. De tentoonstelling met werk van de laureaat en de genomineerden zal plaatsvinden in het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) van zondag 22 oktober 2017 t.e.m. zondag 11 februari 2018 en wordt aangevuld met werk van de laureaten sinds 1997: Jonas Van Steenkiste, Sander Buyck, Filip Berte, Hannes Van Severen, Ante Timmermans, Stief Desmet, Anouk De Clercq, Mo Becha, Ilse Joliet, Elke Andreas Boon.

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_Cultuur.jpg

Tags: Gent, Oost Vlaanderen , provincie oost-vlaanderen , Prijsbeeldendekunst2017

0
0
0
s2smodern