• Start
  • Artikels
  • Ontdek een 'moerbeituin' in Aalst tijdens open-monumentendag.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontdek een 'moerbeituin' in Aalst tijdens open-monumentendag.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_Moerbeituin.jpg

Willy en Nora hebben een bijzondere stadstuin. Hij herbergt een zeldzame en unieke collectie aan moerbeibomen. De tuin vormt een oase van rust in het midden van het drukke stadscentrum van Aalst. Je ontdekt er onmiddellijk de zorg die besteed wordt aan de vele aspecten van het ecologisch tuinieren.

Het stekken en zaaien, het composteren, het verzorgen van planten buiten en in de serre, het kringlooptuinieren en het samengaan van bepaalde planten in de siertuin en de moestuin… het is een lust voor het oog om te ontdekken.

Bij een eerste blik geeft de verzameltuin je een gevoel van ‘overdaad’. Toch merk je snel een grote verscheidenheid op. Je kunt genieten van het door elkaar vloeien van de siertuin over de moestuin heen, naar het kleinfruit. Hier werkt duidelijk de liefde voor de natuur: een tuin waarin niet wordt bespaard op arbeid.

Toch gaat er ook veel aandacht naar arbeidsbesparende activiteiten zoals mulchen met gazonmaaisel en haksel uit de eigen tuin. De trots van deze ruime stadstuin is natuurlijk de variëteit aan moerbeibomen én de kweek van zijderupsen, die zich tegoed doen aan de bladeren van de witte moerbeiboom. De moerbeituin is een verrassende tuin waarin de tuinman je in geuren en kleuren zal vertellen over zijn groen paradijs.

MOERBEIWANDELING 10 & 15 uur Start aan de moerbeiboom op de Hoveniersparking. Langs de Moorselbaan, die sinds de vernieuwing is aangeplant met moerbeibomen wandel je naar de moerbeituin. Onderweg worden er verhalen of merkwaardigheden verteld over deze bijzondere bomen.

VOORAF INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_moerbei.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_O1-Keymeulen-Willy-Aalst.jpg

 

Tags: stad Aalst , Moerbei , Moerbeiwandeling , open-monumentendag

0
0
0
s2smodern