Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Promoot Aalst streekproducten voldoende?

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_streekproducten-1353web.jpg

Op 2 en 3 september kan je genieten van tal van proevertjes op de streekproductenmarkt in Oostende. Maar wie staat er niet op deze grote streekproductenmarkt aan de kust? Aalst. Hoe is dit te verklaren als de gedeputeerde van Oost-Vlaanderen een Aalstenaar is? Of ligt het aan Toerisme Aalst?

Aan de kust en in Vlaanderen wordt deze streekproductenmarkt gepromoot. "Benieuwd naar traditionele Vlaamse streekproducten? Laat je dan zeker overtuigen door hun smaak: er zijn hapjes en kleine gerechtjes aan uiterst democratische prijzen, gaande van Vlaamse gerookte heilbot, over potjesvlees uit de Westhoek of West-Vlaamse boerenhesp. Liever iets zoet? Proef de Adriaan Brouwertaart, de Gentse vlaai, mumbollen, mattentaarten of oma's glaasje elixir d'Anvers."

Voor Oost-Vlaanderen treffen we: Adriaan Brouwer taartCuberdonsGentse vlaaiHopjenever uit het WaaslandMattentaart uit de Vlaamse Ardennen en Oudenaards bruinbier. Geen Aalsterse vlaai, waar Gentse vlaai een flauw afkooksel van is, geen Aalsterse jenever, geen Aalsters artisanaal bier, geen ajuinproduct, geen Aalsterse wijn... 

Aangezien alle provincies en regio's aanwezig zijn, is het onbegrijpelijk dat de tweede stad van Oost-Vlaanderen en een rijke regio als de Denderstreek niet aanwezig is.

West-Vlaanderen: Kriekenbier uit Zuid-West-VlaanderenOostendse oestersOostendse zeebeschuitPoperingse MazarinetaartPotjesvlees uit de WesthoekVlaams roodbruin bierVlaamse gerookte heilbotVlaamse grijze garnaalVlaamse witte & zoete haringVlees van het rood ras van West-VlaanderenHoeveboter uit de WesthoekWesthoek hoevebotermelkWest-Vlaams hoofdvleesWest-Vlaamse bloeling en West-Vlaamse boerenhesp.

Antwerpen: Antwerpse koffieElixir d'AnversLierse vlaaikesKempens natuurlijk mineraalwaterMechels donkerrood bier.

Vlaams-Brabant: Hagelandse moutspeculaasHoegaardse suikervlaaiMosterd uit het LeuvenseMumbollenOude GeuzeSpecial Belge Ale.

Limburg: Hasseltse graanjeneverKempense aleKempense gebakken patéKnapkoek uit het MaaslandLimburgse appelwijn met druivenLimburgse bakkemoezevlaaiLimburgse heidebitterLimburgse stroopMaaslandse boerenhespZuid-Limburgse schuimwijn.

Veel proeven en shoppen geblazen! 
Met de spaarkaart kan je bovendien sparen voor de 3 "Proef Regio & Traditie" magazines en maak je kans één van de 10 streekproductpakketten te winnen ter waarde van 30€.

Rendez-vous op het Prinses Clementinaplein:
Zaterdag 2 september van 11u. tot 20u. met Dixieband vanaf 17u
Zondag 3 september van 11u. tot 18u.

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2017_streekproducten-1382web.jpg

 

 

 

 

Tags: oostende,, stad Aalst , Oost Vlaanderen , streekproductenmarkt

0
0
0
s2smodern