• Start
  • Artikels
  • Wouter Bolangier met 'Circumstellar' in Gallerie Pie-kwadraat Erpe.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wouter Bolangier met 'Circumstellar' in Gallerie Pie-kwadraat Erpe.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_AAAAW2.jpg

Wouter Bolangier (1964) maakt voornamelijk werk met glas, roestvrij staal en rubber. Op een strenge, sobere, ingehouden manier trachten zijn sculpturen, composities en installaties zich te onttrekken aan het vuil, het onrecht, de vergankelijkheid, de ziekte, de dood, de onvervulde verlangens, de ijdele strevingen, de verwarring.

Zijn werken voeren ons naar een wereld waar de dingen stil lijken te staan, maar vervuld van eindeloze schitteringen, weerspiegelingen en kleurschakeringen op een betoverende manier opnieuw tot leven komen. Tegelijk voel je een grote broosheid. Elk schijnbaar stabiel moment is illusoir. (Glas is stilstaand water dat soms uiteenvalt in scherpe messen.)

Elk werk van Wouter Bolangier spreekt op een verstilde manier. In die zin lijkt het op zijn maker, die een man van weinig woorden is, maar van heldere daden. Een man die iemand zich als vriend kan dromen. Een zeldzaam gebeuren.

AAAAw1.jpg

Wouter Bolangier over zijn werk: "Glas is het materiaal dat het beste aansluit bij mijn thematiek. In mijn werken snijd ik thema’s aan als leven, vergankelijkheid, relatie en religie. Deze kan ik het beste kwijt in glas. De breekbaarheid en de transparantie van het materiaal lenen zich het beste om deze gedachten te visualiseren.
Werken met glas is ook steeds een uitdaging.

Het materiaal doet niet steeds wat je wil en de moeilijkheden om het te beheersen maken het spannend om de mogelijkheden ervan te onderzoeken zonder te vervallen in een maniakaal op zoek gaan naar technische oplossingen."

De tentoonstelling loopt tot zondag 1 oktober. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Erpe, Dorpstraat 75. Galerij Pie Kwadraat.

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_AAAAw.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_AAAw3.jpg

 

 

Tags: Wouter Bolangier , Erpe-Mere , Galerie Pie Kwadraat

0
0
0
s2smodern