• Start
  • Artikels
  • Sint-Gillis-Dendermonde loopt warm voor 67ste bloemencorso.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sint-Gillis-Dendermonde loopt warm voor 67ste bloemencorso.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_Bloemen.jpg

"Ontwerp één wagen per continent. Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan. De wagen zou zonder enige uitleg het continent kunnen uitstralen." Met deze opdracht zette Bram Buytaert, de kersverse regisseur, de wagenbouwers aan het denken. Nu zondag kunnen we in Sint-Gillis-Dendermonde genieten van het resultaat.

Een thema met erg veel potentieel, waar de corsogroepen ongetwijfeld hun creativiteit in kwijt kunnen. Het corso zelf beloofd een cultureel totaal spektakel te gaan worden. In het corso "Continenten" worden de wagens opgebouwd rond 3 basis elementen: Mens, Dier en Stijl.

Het Dier speelt de hoofdrol op de wagen en is het dus het beblangrijkste object, gevolgd door bouwstijlen en passende decor elementen. Het dier is het mooiste op aarde, maar wordt onderdrukt door de mensheid.

De Mens kan uitgebeeld worden in tekeningen - schilderijen, maar kan ook zeker krachtig vertoond worden in de gepaste figuratie op of rond de wagen. Het geheel ondersteund met passende muziek. Traditioneel, opzwepend, krachtig of emotioneel.

De Stijlen worden uitgebeeld door de bekendste bouwwerken ter wereld, motieven of tekeningen, schriften of gezegden die het continent vertegenwoordigen. Stijlen zijn zowel te vinden in gebouwen van de modernste steden tot tempels in de jungle. Bouwwerken kunnen ook bekende blikvangers of standbeelden zijn.

Bloemencorso Sint-Gillis heeft nieuw bestuur. Het Bloemencorso Sint-Gillis heeft sinds 28 november een nieuw bestuur. “Met de komst van Dieter Mannaert, Bram Buytaert en Laurens Hofman wordt zoals vele comitéleden het verwoorden “de kaart van de jeugd getrokken”, meldde woordvoerder Frankie Van Beveren. Guido Van Der Jeught die 5 jaar aan het roer van de Bloemencorso stond, gaf eind vorig jaar de fakkel door aan Dieter Mannaert. Hij blijft evenwel als ondervoorzitter mee aan boord van het bestuur.

“Nieuwkomer en revelatie wordt regisseur Bram Buytaert”, aldus Frankie Van Beveren. “Bram was de voorbije 10 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de wagens bij corsogroep Blozen, die afgelopen zondag nog won in Blankenberge, en heeft daar definitief de fakkel overgedragen aan de jeugd. Op die manier staat Bram 100% ter beschikking om alle groepen met raad én daad bij te staan. Het aanstekelijk enthousiasme en de ervaring van Bram wordt zeker een meerwaarde voor de corso.”

Aanvang 14:30 u. Omloop : Zonnebloem – Resedalaan – Heirbaan – Sint Gillislaan - Van Langenhovestraat – Emanuel Hielstraat – Sint-Gillislaan – Otterstraat - Pastoor Clayestraat – Koning Albertstraat – Breestraat – Binnenstraat -Weggevoerdenstraat – SintGillislaan - Tribune Apotheose : Sint-Gillislaan ter hoogte van kerkplein.

Na afloop van de Bloemencorso zullen de wagens t.e.m. maandag te bezichtigen zijn op de Potiaulaan

Meer informatie: www.bloemencorsosintgillis.be

(stAs)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_bloemen1.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_bloemen2.jpg

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2017_Bloemen3.jpeg

 

Tags: bloemencorso, Sint-Gillis-Dendermonde , Dendermonde

0
0
0
s2smodern