• Start
  • Artikels
  • Patrick Bernauw aan tafel bij Elise "Een vertelling over Reynaert de Vos".

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Patrick Bernauw aan tafel bij Elise "Een vertelling over Reynaert de Vos".

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2018_De-tafel-van-elise.jpg

Eén zondagavond per maand organiseert "De Tafel van Elise" een culturele activiteit, in de living, met akoestische muziek, boekvoorstellingen, lezingen en vertellingen,  een theatermonoloog,... en met veel aandacht voor lokaal talent.
Deze keer heeft "De Tafel van Elise" Patrick Bernauw te gast, hij trekt op tournee met zijn vertelling van Reynaert De Vos, waarvan ook al een stukje te horen viel bij de Nederlandse Radio.
Deze (auteur, schrijfcoach, podcaster, redacteur, uitgever, performer,...) opent de festiviteiten met een try-out van zijn live vertelling Reynaert de Vos.

 

 

Verhaallijn:
Wie kent niet de verhalen over de sluwe Reynaert de Vos, en zijn slachtoffers Koning Nobel, de Wolf Isengrim, Bruun de Beer, Tybeert de Kater, en vele anderen...
Het oorspronkelijke verhaal werd 800 jaar geleden geschreven en talloze keren bewerkt, onder meer ook door Felix Timmermans, Stijn Streuvels, Louis Paul Boon...
Patrick Bernauw brengt nu een try-out van zijn eigen versie, op zijn hoogsteigen manier: als verteltheater, of noem het stand up comedy... De vertelling wordt tegelijk live opgenomen, en zal de eerste aflevering vormen van de podcast.
"De Tafel van Elise", die voortaan jouw vaste afspraak zal zijn op zondagavond... Meer nieuws volgt. 


Wanneer:
"De Tafel van Elise" (7 september om 19.30u.)  (Volzet)
                                                  30 september om 19u.  (Vrij)

Waar: Dorp 39 te Erembodegem (Nabij Stad Aalst - O-VL)

Toegang:
Gratis, de plaatsen zijn beperkt en elke aanwezige ontvangt 1 gratis ticket om deel te nemen aan Expeditie in het Land van Reynaert: Vossen. Dus kun je alleen deel uitmaken van deze nu al historische gebeurtenis mits reservatie via: 053/21 62 66 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer:
Eerder dit jaar verscheen een moderne bewerking van Reynaert de Vos, geschreven door streekgenoten Patrick Bernauw (uit Erembodegem), Katharina Van Cauteren (uit Affligem) en Rik Van Daele. Het boekje maakt deel uit van de succesvolle cultureel-artistieke fietstocht Expeditie in het Land van Reynaert: Vossen (www.vossen.vlaanderen) die nog loopt tot 30 september.

(Albuy)

0
0
0
s2smodern