• Start
  • Artikels
  • Janine Bischops en Linda De Ridder trekken vanaf 9 september door Vlaanderen met eigentijdse personality show "Bischops & De Ridder".

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Janine Bischops en Linda De Ridder trekken vanaf 9 september door Vlaanderen met eigentijdse personality show "Bischops & De Ridder".

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2018_Janine-Bischops-en-Linda.jpg

Straffe actrices Janine Bischops en Linda De Ridder schitteren vanaf dit najaar in hun eigen personality show "Bischops & De Ridder". Janine & Linda brengen met  "Bischops & De Ridder" een krachtige voorstelling:  99 % onvervalst grappig, herkenbaar gênant en 1 % rauwe waarheid die het publiek tussen de lachtranen door ook even doet slikken. De regie is in handen van komediespecialist Dirk Lavrysen. Vanaf september gaan deze dames samen het pad op door heel Vlaanderen. De pers krijgt alvast een voorsmaakje op 5 september in Theater Elckerlyc.


MATCH MADE IN HEAVEN
Janine Bischops was vorig seizoen nog te zien in "Het Laatste Woord", samen met Linda De Ridder gaat ze nu nog een stapje verder in "Bischops & De Ridder". Regisseur Dirk Lavrysen spreekt alvast graag van "een match made in heaven", "Dit is niet louter een sketchesshow, een komische conference, grappige dialoog, monoloog of stand-up act, het is een mix van dat alles. Dat maakt deze voorstelling uniek en vooral vernieuwend. Janine en Linda laten zien dat melancholie en humor wel héél dicht bij elkaar kunnen liggen. Ik kijk er al naar uit om met deze twee komische natuurkrachten samen aan de slag te gaan. Het wordt heel bijzonder".

BISCHOPS & DE RIDDER
Bischops & De Ridder put voor haar voorstelling uit het rijke repertoire van de Brugse comédienne Jacqueline Compernolle. Jacqueline is ondertussen bijna 90 en treedt niet meer op. Ze laat ons wel een schat aan teksten en sketches na. Deze teksten vormden de basis voor deze voorstelling. Dirk Van Vooren heeft het materiaal vakkundig bewerkt en aangepast voor een breed, Vlaams publiek.

PRAKTISCHE INFO - BISCHOPS & DE RIDDER
Info & tickets www.theatertainment.be of 070/691.002* max 0,30 €/min
Tickets vanaf 18 €
Op tour in Vlaanderen vanaf 9 september 2018. Binnenkort nog meer data in 2019.

Met: Janine Bischops en Linda De Ridder
Regie: Dirk Lavrysen
Teksten: Jacqueline Compernolle
Bewerking: Dirk Van Vooren
Producent: Theatertainment


0
0
0
s2smodern