• Start
  • Artikels
  • Laurence Machiels “ IEDEREEN TUINIER” : “ Van Groentje tot Groene Vingers”

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laurence Machiels “ IEDEREEN TUINIER” : “ Van Groentje tot Groene Vingers”

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_iedereen-tuinieren.jpg

Wie een beetje van een tuin heeft achteraan of vooraan weet ervan mee te spreken hoeveel tijd het vraagt om die toch ietwat op orde te hebben. En die tijd is vaak schaars, vooral voor jonge mensen die meestal een (full-time) job hebben waar ze helemaal in opgaan. Op gezegende leeftijd wordt het dan weer fysiek wat moeilijker om alles gesnoeid en onkruidvrij te krijgen. Maar als je het slim aanpakt zijn die zorgen heel wat minder of zelfs helemaal van de baan. Het nieuwe boek van Laurence Machiels “ IEDEREEN TUINIER” is daarbij de ideale hulp.

 

 


Laurence Machiels kennen we al van eerdere tuinboeken die van haar hand verschenen, en de lezers van de weekendkrant van Het Laatste Nieuws zullen zeker met aandacht haar tuinrubrieken hebben gelezen. “Iedereen Tuinier” brengt je maand na maand een 'to do lijst' , helder uitgelegd en makkelijk te volgen. "Relax, tuinieren is niet werken, het is genieten” schrijft de groenjournaliste in de inleiding, en dat wordt het na het doornemen van dit boek ook voor jou. Tuinieren in 1 uur ( per week )? Dit kan lukken met de tips van Laurence, maar dan weer niet in mei en juni. Hoe ruim je je tuin het makkelijkste op? Laurence toont hoe het moet. Het boek is immers ook nog eens rijkelijk en 'to the point' met foto's geïllustreerd. Hoe je in maart al de slakken onder controle krijgt , in april de buxusmot een mot geeft ( met onder andere lava meel ), en in mei de planten zelf het werk laat doen. Na het lezen van het boek heeft niks van dit alles nog zijn geheimen. Je komt ook nog eens te weten waarom, volgens Laurence, juni de allermooiste tuinmaand is, en waarom je het in juli al heel wat rustiger hebt. Augustus is naar Laurence dan weer de vurigste tuinmaand. Veel werk of heel wat minder, het hangt ook wel een groot deel van je zelf af. We wisten het al, maar kregen het in “Iedereen Tuinier” bevestigd.

 

ISBN 978 90 5924 5440
b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_iedereen-tuinierenboek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen Tuinier uitgegeven door “Baeckens Books”
www,baeckensbooks.com
www.laurencemachiels.be

Artikel: Willy van Bouchaute
Foto: André Buysse

0
0
0
s2smodern