• Start
  • Artikels
  • Vzw pateeke & Charpentier bvba brengen Sweeney Todd voor de eerste keer naar Vlaanderen.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vzw pateeke & Charpentier bvba brengen Sweeney Todd voor de eerste keer naar Vlaanderen.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_Sweeneytodd.jpg

Het nieuwe muziektheatercollectief vzw Pateeke o.l.v. Glenn Desmedt brengt Sweeney Todd komend theaterseizoen voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met kleppers als Hans Peter Janssens, An Lauwereins en Deborah De Ridder in de hoofdrollen en de ambitie om met een live orkest te werken, leggen ze de lat alvast hoog voor hun eersteling. vzw Pateeke wil dan ook graag repertoirestukken op een kwaliteitsvolle manier op de planken brengen. Sweeney Todd, in regie van Roel Lauwens gaat in première op 10 mei 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

 


Sweeney Todd - De Bloedbarbier van Fleet Street:
Deze productie is een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.
Producent Glenn Desmedt beaamt: "Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus..."

Het verhaal:
Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig  probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak...

Doelstelling:
vzw Pateeke heeft een voorliefde voor puur repertoiretheater, zij willen met kleine middelen grote musicals maken. "Groot", dat slaat op de kwaliteit of beter eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De "klassiekers" die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.
 
Er komen eind augustus nog audities voor de rest van de cast. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.sweeneytodd.be
 
 
Productie:
Sweeney Todd is een productie van vzw Pateeke & Charpentier
Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens
Met: Hans Peter Janssens (Sweeney Todd), An Lauwereins (Mrs. Lovett) en Deborah De Ridder (Beggar Woman)
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren
www.sweeneytodd.be
 
Agenda:
3 juni 2018 - Antwerpen
Waar: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen - Hoogstraat 12
Wanneer: van 10 mei tot en met 19 mei 2019
 
Tickets: www.fakkeltheater.be - T 070/24.60.36

(Albuy)

0
0
0
s2smodern