Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DE “VOSSENstreken” van Fernand Huts

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Vossestreken-van-Fernad-Huts.jpg

De Expeditie "In het Land van Reynaert" wordt een en groots opgevat project onder het alziend oog van Fernand Huts!
Zoals de tittel doet vermoeden, wordt het een educatieve belevenis die zich afspeelt op een traject van 40 km daar waar het land van Waas overgaat in het Hulsterambacht. Dit is het terrein van Reynaert de vos.
Het educatief project is gigantisch, maar verwonderlijk is dat niet wanneer een man als Fernand Huts (Katoennatie/Indaver) voor de nodige draagkracht zorgt, hierbij kunstminnend en met kennis van zaken bijgestaan door Professor Katharina Van Cauteren (kunsthistorica) en Rik Van Daele (Reynaertgenootschap).

Het vreemde is, dat wanneer het lot niet een beetje had geholpen, dit project er nooit was gekomen.
We moeten daarvoor een aantal maanden terug in de tijd. Toen Studio 100 op zoek was naar een geschikte locatie voor haar 40-45 musical stelde Fernand Huts voor om op één van zijn domeinen aan de Antwerpse Linkeroever een immense hal te bouwen. Die hal kwam er dan ook, en kreeg de naam “Loods 5 “ mee. Alleen kreeg Studio 100 de nodige vergunningen om er hun evenement te mogen inrichten niet voor mekaar.'Tja, en wat doe je dan als eigenaar met een “lege” hal ? Zelf een evenement inrichten, waar je wel de toelating voor krijgt, moet een “lepe vos” als Fernand Huts gedacht hebben. En voilà, nu vandaag voor de voltallige pers spreekt de vos de passie. “Loods 5 “ wordt vanaf 5 mei tot en met 30 september de begin- en eindplaats van een kunstzinnige ontdekkingstocht door “Het Land van Reynaert”, een trip van zo'n 40 km lang, liefst per fiets, maar het kan ook met de auto. Onderweg wachten tal van verrassingen, allemaal in het teken van het bekende dierenepos “Van den Vos Reynaerde” maar met ook een sublieme knipoog naar de hedendaagse tijd. Kunst, film, muziek, theater...u zit er allemaal heel dichtbij.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Vossestreken-van-Fernad-Huts2.jpgWie zich inschrijft (standaardtarief 15 euro / jongeren t/m 18 jaar gratis toegang ) krijgt naast gratis parkeergelegenheid, ook nog eens bij ontvangst koffie of thee, kaarten en routeplannen, het boek “ Reynaert de Vos “ ( een 21ste-eeuw hervertelling door Professor Katharina Van Cauteren ), de publicatie “Phoebus Focus” die de professor hier in de hand houdt, “De Gazet van Malpertuus”, een krant met de spelzoektocht die Fernand Huts hier demonstreert, en toegang tot 4 themavoorstellingen onderweg ( Het Meracatorhuis, Huis van Zonde, 't Scriptorium en s'Landshuis ) .


Opbouw decors


Ook inbegrepen is een bezoek aan het Beeldenpark van Bucht Singelberg, en uiteraard toegang tot het Hof van Nobel met o.a. Theater Madoc, een film met Lucas Van den Eynde, Tom Audenaert, Ludo Hoogmartens en Amaryllis Uitterlinden.

Alle details vind u hier : https://www.vossen.vlaanderen/nl
Lokaie: Loods 5, Kallo


Artikel Willy van Boucaute
Foto's Anne-marie Couliez

0
0
0
s2smodern