• Start
  • Artikels
  • Yana Parmentier na "Boer Zoekt Vrouw" nu Organisatrice Miss Batjesprinses!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yana Parmentier na "Boer Zoekt Vrouw" nu Organisatrice Miss Batjesprinses!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Miss-Batjesprinses.jpg

De jaargangen van sommige televisieprogramma's lijken eindeloos.
Zodra je denkt oef we zijn er vanaf zitten ze weer op de buis. “Boer zoekt vrouw” is er zo eentje.
Zijn de gronden in eigen land uitgeput, dan trekken wel de grens over om er nieuwe te ontginnen. 

 

Het moet zowat acht jaar geleden zijn dat we voor het eerst met dit soort platte landstelevisie geconfronteerd werden. Wie bleef daar nu speciaal daar voor thuis? Niettemin betrapte de meeste zichzelf dat ze tijdens het zappen wel eens bleven hangen op het zendkanaal van VTM. Vooral omdat het programma werd gepresenteerd (om het bij de boerenstiel te houden) door een dartelend en fris ogend veulen dat luistert naar de naam "Dina Tersago". Toen er daarenboven ook nog eens ene Yana Parmentier Leman opduikte, besloten de meeste mannen waarschijnlijk hun beeldscherm een extra poetsbeurt te geven, om zich dan neer te zijgen in de fauteuil met een Westvleteren 12° in de hand en een portie Brugse Blomme kaas. En dat terwijl de boeren op het scherm alle moeite deden om niet de eigen kaas van tussen de boterham te laten halen. Dat het voor de boer in kwestie niet makkelijk was om een schoonheid als Yana voor zijn kar te spannen, leek al vanaf het begin duidelijk. Maar vergis je niet want in de boerenstiel wordt er op geen inspanning minder of meer niet gekeken.
Het valt ons te binnen dat Vlaamse boeren zelfs naar het verre Ciney (bij Dinant) trokken om er op de wekelijkse markt het mooiste prijsbeest, meestal met de fraaiste rondingen, op de kop te tikken. Gelukkig is er nog het gezonde boerenverstand dat zegt dat men geen appelen met peren mag vergelijken. Zoals verwacht was er na afloop van het programma “Boer zoekt vrouw “dan ook geen enkele boer in geslaagd om Yana voor eeuwig zijn stal te laten uitmesten.


Intussen zijn we acht jaar verder. In de mailbox van onze "showbizz specialist Willy" zat een uitnodiging van Yana Parmentier Leman. Dit met de vraag of hij zondagavond laatstleden kon langskomen in “Bistro Le Nord” in Roeselare, het gezellig restaurant van Karagiannis Dimitris, daar waar ook gastvrouw Kelly en chef Steven Hinnekens de mensen op hun wenken bedient.

Maar nu to the point.

Yana organiseert in haar eigen “home-stede” al een aantal jaren de “ Miss Batjesprinses “ verkiezing.
Ze heeft er in Bistro Le Nord haar finalisten verzameld, zij die gaan strijden voor de titel van “Miss Batjesprinses 2018“. Een prestigieus project van een ondernemende, doortastende en polyvalente dame. Yana deed al mee  aan de Miss Coast en Miss Wellness verkiezing en was toen al een tijdje in de schoonheidssector actief.  Haar studie nu als verpleegkundige maakt de agenda alleen nog maar drukker.
Wie Yana en haar kandidates aan het werk wil zien, kan terrecht op op zaterdag 23 juni,  Grote Markt te Roeselare.
Meer info over Miss Batjesprinses ‘18 (en Teen/Face of Beauty BNLX ‘18).
https://www.facebook.com/MBPRoeselare


(Reporter: Willy van Bouchaute)
(Foto: Ivan Bracke)

Videoreportage:

0
0
0
s2smodern