• Start
  • Artikels
  • Willy van Bouchaute, kondigt het nieuwe album aan van "The Chosen"!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willy van Bouchaute, kondigt het nieuwe album aan van "The Chosen"!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Dirk-Aelterman.jpg

Willy van Bouchaute is de gitarist van "The Garnets", "DE" gekende band uit de jaren zeventig!
Hij is momenteel de Cultuur in Beeld correspondent, afdeling showbizz.
De Garnets zijn wel jaren geleden gestopt, maar is Willy nog steeds actief en gekend in de muziekwereld.
Hij heeft nog altijd goede contacten met de ex bandleden o.a. ook met Dirk Aelterman de gewezen Roadie van de groep. Dirk wist te vertellen aan Willy dat er binnenkort met zijn huidige band "The Chosen" een nieuw album aankomt. Zie interview video onderaan.

Maar waar of wat is deze ex Roadie de laatste jaren bezig geweest? Om dat te weten te komen moeten we naar het zuiden van Frankrijk...

Dirk is jaren geleden verkast naar de Côte d'Azur en heeft daar een nieuw leven opgebouwd. Zelfs als hij hoog op zijn berg in het Franse Zuiden zit, met fenomenaal zicht op Cagnes-sur-Mer voelt hij zich nog altijd Belg.
Het is er goed leven in de Alpes-Maritimes. Pierre-Auguste, Renoir en Georges Simenon wisten dat ook al toen ze er vorige eeuw neerstreken. Het is daar dat deze artiesten hun creativiteit haalden. Ook Dirk laat zich inspireren door deze prachtige streek.

Toch scheelde het niet veel of Dirk was nooit geraakt op zijn berg.
Eind jaren zeventig was het vechten tegen een zware longinfectie, hoog op zijn kleine kamertje in Dorp-Oost, Lochristi nabij Gent. Even was het alsof ze hem nooit nog zouden terugzien als “roadie” bij The Garnets. Maar de drang om te overleven, en om mee de zware Marshall versterkers en klankkasten op een podium te kunnen zetten was sterker dan de ziekte. De slechte microben maakten al snel plaats voor de goede. De gitaartjes werden alweer keurig op de “ Bühne” gezet, en even later zelfs feilloos door Dirk afgestemd. Eens je dat kan is de stap naar “zelf gitaar spelen” snel gezet. Begin jaren tachtig, toen The Garnets net waren gestopt, stond Dirk met zijn eigen band “The Few” op het podium, waar ook ene Carine Remory deel van uitmaakte. De “Wichelse” had voordien al een aantal jaren bij The Garnets gezongen. In 1986 nam “ The Few” de LP “ Danger “ op bij Monopole Records, nadat ze eerder al een demo met een cover van The Golden Earrings “ Dong-Dong-Diki-Digi-Dong “ naar platenbaas en uitgever Hans Kusters hadden gestuurd. Zonder resultaat weliswaar. Maar nu een decennia later en bijna duizend kilometer verwijderd België, speelt het verhaal zich af van “The Chosen “, Dirks nieuwe internationale band, waarmee hij de ganse “Côte d'Azur“ wil inpalmen.

Maar om dat te bereiken is er eerst een “full album” nodig, en daar wordt nu aan gewerkt. Wie goed luistert krijgt in onderstaande video al een paar fragmenten te horen.

We zullen nog te horen krijgen van deze gedreven man, Dirk Aelterman.

(Willy van Bouchaute)

0
0
0
s2smodern