• Start
  • Artikels
  • vtbKultuur Evegem organiseert "Première romantisch concert César Franck"

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vtbKultuur Evegem organiseert "Première romantisch concert César Franck"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Dream-tv-orgelconcert.jpg

In de Sint-Christoffelkerk te Evergem heeft de afsluiter van de Evergemse Culturele Veertiendaagse plaats.
De kerk wordt opgeluistert met een uniek romantisch concert met orgel, piano en viool, gewijd aan César Franck zet Evergemse musici in de kijker.


 

 

 

Orgelist Frank Heye met pianovirtuoze Lieve Van der Plaetsen en opkomend talent, violiste Floor Hamerlinck aan de slag in de Sint-Christoffelkerk te Evergem

Première van een nieuw concert uit de "Dream" reeks.
In 2018 gaat vtbKultuur Evergem van start met een vernieuwde werking, en heeft alvast een première op het programma gezet gedurende de 20ste versie van de Evergemse Culturele Veertiendaagse. Het concert vormt de afsluiter van het programma van de Cultuurraad Evergem.

Hiermee wil vtbKultuur Evergems professioneel talent in de kijker zetten.
“De concertreeks DREAM wil onze Belgische componisten in de schijnwerpers plaatsen. Deze keer is het de beurt aan César Franck, een componist van eigen bodem, algemeen bekend van zijn ‘Panis Angelicum’. De musici, met gelauwerd orgelist Frank Heye, pianiste Lieve Van der Plaetsen en de jonge violiste Floor Hamerlinck zijn allen geboren, getogen of woonachtig in de gemeente Evergem”, aldus Peter De Troch van vtbKultuur Evergem, “Het publiek zal kunnen genieten van een audio –en visuele sensatie. Een samenwerking tussen de Sleinse Filmklub en vtbKultuur videoclub Evergem zorgt ervoor dat gedurende het concert ook de orgelist op groot scherm kan worden gevolgd.”.

De musici willen het publiek bekoren met de vertolking van een deel van de vioolsonate van César Franck, een werk dat hij componeerde voor het huwelijk van een vriend, in september 1886.
Het werk staat bekend om zijn relatief lastige pianopartij. Verder wordt het werk ‘Variations Symphoniques’ gebracht in de versie voor piano en orgel. Oorspronkelijk is het werk geschreven voor piano en orkest. In deze versie vervangt het orgel het orkest.

Deze versie is alvast een première voor België! Het concert wordt afgesloten met het ‘Grande Pièce Symphonique” voor orgel uit 1863.


Waar: Sint Christoffelkerk - Evergem
Wanneer: zondag 25 Maart om 16.00 uur
Resevatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel: 09/253.54.87


Reporter Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern