Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zeeuw Kamerkoor ft Bachkoor Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Bach-koor-Gent.jpg

Enkele ervaren zangers met een passie voor de muziek van J.S. Bach wilden ook in de mooie stad Gent de rijke Bachtraditie verder laten leven. Bach schreef meer muziek dan dat we in een mensenleven kunnen bevatten. Het nieuwe koor BACHKOORGENT wil zich toeleggen op dit onuitputtelijke repertoire, op de bekende maar vooral de minder bekende pareltjes.

 

 

In de Goede Week van 2018 brengt BACHKOORGENT i.s.m. het TY Zeeuws kamerorkest en een keur aan solisten een meesterwerk van Bach, zijn Johannes-Passion. De artistieke leiding is in handen van Steve De Veirman.  

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724 in drie maanden tijd.  Op Goede Vrijdag werd de Johannes-Passion in Leipzig voor het eerst uitgevoerd.  Een jaar later verving Bach het openingskoor door een ingetogen koraalbewerking, waarschijnlijk omdat er kritiek gekomen was op de te uitbundige muziek.  Bach bleef wijzigingen aanbrengen, teken dat het werk hem heel dierbaar was. De Johannes-Passion volgt getrouw de tekst van het Johannesevangelie en is een aangrijpend hoogtepunt van muzikale tekstexpressie.


Waar: Sint-Catharinakerk - Wondelgem.
Wanneer: zondag 25 maart 2018 om 20 uur
Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.bachkoorgent.be.


Reporter Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern