• Start
  • Artikels
  • Toneelgezelschap Onder Den Toren stelt voor: Hartelijk Gecondoleerd!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toneelgezelschap Onder Den Toren stelt voor: Hartelijk Gecondoleerd!

Onder-den-toren.jpg

Het toneelgezelschap “Onder Den Toren” brengt een toneelstuk waarbij na het overlijden van de vader de hebzucht, egoïsme en eigenzinnigheid van de erfgenamen de kop opsteekt. De nukken van de familie en aangetrouwde worden uitvergroot, met hilarische scenes tot gevolg.

 

 

 

 Oprichting en palmares:
"Onder Den Toren" is opgericht in 1986. Het ontstond na een breuk met het toneelgezelschap “Tijl en Nele”. De nieuwe groep koos resoluut voor het echte Vlaamse volkstoneel en startte in 1986 met “Slisse & Cesar”, dat gebracht werd in het plaatselijke dialect. Na het succes van dit toneelstuk besloot Emile Van Cauwenbergh voor meer te gaan. Zo is de groep al meer dan dertig jaar actief in Erembodegem en voorheen in de streek rond Aalst.  Elk jaar voeren ze één productie op waar telkens humor centraal staat. Enkele leden figureerden in de film “Daens” .
De vereniging verleende ook zijn medewerking aan verschillende (toenmalige BRT) producties zoals “Interfliks”, “Merlina” en “Hof van Assisen”.


Toneel vereniging Onder Den Toren speelt nu "Hartelijk gecondoleerd"! Wegens het te verwachten succes zullen zij dit jaar voor het eerst 6 voorstellingen spelen.

Verhaallijn:
Wanneer vader sterft, moeten de zonen, dochters en aangetrouwde(n) bij elkaar komen om alles te regelen. De begrafenis, overlijdensbrieven, koffietafel, verkoop van de woning en verdeling van de inboedel… Alles passeert de revue.  Uiteraard komen de kleine kantjes van iedereen naar boven en is het iedereen voor zich. Dat is het onderwerp van “Hartelijk gecondoleerd"!

Cast:
Gilbert - Geert De Sadeleer
Maggie - Sarah Carckers
Martin - Emile Van Cauwenbergh
Denise - Veronique Depierreux
Greta - Els Van Puyvelde
Freddy - Luc De Decker
Dokter - Wouter Eeckhout
Begrafenisondernemer - Liesbeth Van Papegem
Bianca - Firminia Van Impe
Opkoper (dubbelrol) - Wouter Eeckhout


Waar: Parochiezaal – Termurenlaan 4 - Erembodegem  (Aalst)
Wanneer: 10,11,16,17,23 en 24 maart telkes om 20.00u.
Reservatie: 0494/05.63.33 na 19.00u. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: https://www.odterem.be

(Artikel: Albuy)

0
0
0
s2smodern