Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Maaike Ouboter On Tour" doorheen de lage landen

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Maaike-ouboter.jpg

Maaike Ouboter is een singer-songwriter uit Amsterdam, zij staat bekend om haar kwetsbare kleine Nederlandstalige liedjes.
Uit het niets scoorde ze een enorme hit met 'Dat ik je mis'. Dit nummer bereikte binnen enkele dagen de hoogste positie van de hitlijsten in Nederland én België. Nu gaat Maaike op tour doorheen Nederland en Vlaanderen.

 

 

 Maaike Ouboter, geboren in Gouda op 12 januari 1992. Ze kende een niet onbezorgde jeugd, zo verloor ze haar beide ouders toen ze op de middelbare school zat. Ze studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde van juli 2012 tot januari 2013 aan de University of Technology Sydney (UTS) in Australië.
Ze deed in 2013 aan een auditie mee van het tweede seizoen van De beste singer-songwriter met het nummer
'Dat ik je mis', een liedje geïnspireerd op de dood van haar ouders. Het nummer was direct na de uitzending eind mei verkrijgbaar als download, waarna het binnen twee dagen de toppositie in de Nederlandse iTunes Top 100 bereikte.


Na een ontwapenend mooi debuutalbum in 2015 neemt Maaike je opnieuw mee in haar wereld vol muziek en nieuwe liedjes. Ze is op zoek naar menselijkheid. Ze onderzoekt de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, soms hilarisch, maar vooral teder zijn. Een concert over al die verhoudingen. Over onmacht en onbegrip. Over verlangen, geluk, liefde en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

Songtekst: 'Dat ik je mis'
Je grist je woorden uit de lucht alsof het nooit de bedoeling was dat ze je mond verlieten. Je sluit ze even af in het donker van je handen. Zoals je vroeger motjes ving. Paniekerig fladderen ze rond tussen je gesloten vingers. Tot ze, bijna, geen zuurstof meer krijgen. En dan laat je er licht bij. Duizelig door het donker zijn zij: alweer vergeten dat ze samen en zin vormen, een gedacht. En ik: vergeten waar we het over hadden.


Waar: o.a. CC De Werf - Molenstraat 51, 9300 Aalst
Wanneer: woensdag 11 apr 2018 - 20.00u.
Reservatie: Tel. 053/72.38.11 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tickets: https://www.ccdewerf.be
Tour info: https://maaikeouboter.nl

(Albuy)


Bekijk 'Dat ik je mis' in de "De Lage Landen"-sessie van Radio 1.
Opgenomen in De Roma vzw.

0
0
0
s2smodern