• Start
  • Artikels
  • "EXLUSIEF interview" Julie Bocquet, de verborgen dochter van Claude Francois.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"EXLUSIEF interview" Julie Bocquet, de verborgen dochter van Claude Francois.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Julie-Bocquet.jpg

Oudenaarde herbergt al jaren een groot geheim! "Julie Bocquet".
Deze moedige dame heeft beslist uit de anonimiteit te stappen...
Ik ben de dochter van "Claude Francois" claimt zij. Hiermee wil Julie het stilzwijgen doorbreken. Graag wil ze de symbolische erkenning verkrijgen dat hij haar vader is...
De stad Oudenaarde en Guy Broeckhove  (clo clo kenner) komen haar daar in tegemoet. Onze reporter Willy ging een kijkje nemen op het stadhuis...


Volgende week keert de wekelijkse markt eindelijk terug naar zijn vertrouwde plek, maar nu is het nog stil aan de voet van het Oudenaardse stadhuis. De klok op de toren wijst 10u30 aan. Weinig mensen die weten wat er binnen het half uur in dit prachtige gebouw, opgetrokken in Brabantse laat gotiek, te gebeuren staat. In de feeërieke schepenzaal kijkt Margaretha van Parma van uit de hoogte op ons neer. Ooit was zij de bekendste bezoeker van deze stad, maar vandaag zijn de bloemen die de rustieke tafel aan haar voeten sieren, hier niet voor haar neergelegd.


Die eer gaat vandaag naar Julie. Al is het nog een beetje te vroeg om tot ereburger van deze parel van de Vlaamse Ardennen te worden gebombardeerd, burgemeester Marnic De Meulemeester ontving zijn – intussen bekende – inwoonster met alle egards.“Een (verborgen) dochter van Claude François ontvangen in uw stadhuis” het heeft toch iets speciaals.Het gaat snel voor Julie Bocquet. Sinds ze, als “ la fille cachée “, opdook in het Franse televisieprogramma “ Claude François “Le dernier des Pharaons” kent de Oudenaardse nog weinig rust. Nu de storm rond haar verhaal in Frankrijk is gaan liggen, is Vlaanderen aan de beurt. Julie is in 1977 geboren in Gent, en werd reeds 2 maand na haar geboorte afgestaan ter adoptie. Mama Fabienne was amper 15, toen ze haar kreeg.


Julie-Bocquet2.jpgDe gelijkenis met haar biologische vader is treffend. Dat viel ons meteen op toen we de psychologe en criminologe in het Oudenaardse stadhuis heel dicht bij ons hadden voor een pakkend en beklijvend interview.
Kijk en luister hier maar mee.

 

 

 

 (Artikel/Reporter: Willy van Bouchaute)
(Foto's : Anne-Marie Couliez)

Interview met Julie Bocquet:

0
0
0
s2smodern