Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe CD - Derek & the Dirt (All today's words)

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_foto-2-David-Van-Hecke-van-Stevo-Derek-in-Charlatan-15-01-15-e1454626562687.jpg

Derek is een veelzijdige creatieve singer-songwriter die vroeger in de rockband Derek & the Dirt (1989 -1993) zat en die samen met Yves Meersschaert het duo Derek & Vis (1995 -2001) had. “Oh by the way” en “Petit Lapin” waren hun respectievelijke hits. De cd’s van Derek & the Dirt werden geproduced door Thé Lau, Paul Despiegelaere en Patrick Riguelle.

Vanaf 2002 werkt hij onder de naam Derek zowel solo als met verschillende groepsbezettingen zowel in het Frans als in het Nederlands aan nieuwe cd’s en treedt daarbij ook op in vele verschillende formules.

Hij deed theatertournees met Kommilfoo, Herman Brusselmans, Warre Borgmans… en  zat in “Het Gespuis”, een Gents collectief waarmee ze in een Radio 1-produktie een cd opnamen. Daarin zaten o.a. ook Lieven Tavernier, Bruno Deneckere en Nils De Caster.

In trio met deze laatste twee (Bruno en Nils) speelt Derek ook al sedert 1991 zo goed als jaarlijks Bob Dylan tributeconcerten, in mei 2016 volgt hiervan een laatste clubtournee “Under the Dylan sky”.

In duo met accordeonist Rony Verbiest bracht hij een Nederlandstalige cd uit: “Tingeling”.

Als Derek & Maria maakte hij in 2011 een kleinkunstplaat “Het wonder is volbracht” met zangeres-violiste Greet Van Cromphaut.

Voor Place Musette op de Gentse Feesten doet hij in samenwerking met Uitbureau al sedert 2007 de programmatie onder de noemer ‘Les amis de Derek”. Aanleiding hiervoor was zijn tweede Franstalige cd “Ça va mon ami”. Hij treedt er vaak zelf op met verschillende muzikale vrienden en speelt er jaarlijks met orkest een Bal Musette met Rony Verbiest op accordeon.

Ook poëzie/literatuur boeit Derek. Getuige hiervan zijn twee zelfgepende boekjes met verhalen en gedichten, “Blij met een beetje zon” (2001) en “16” (2005).

Hij zette ook teksten van Charles Bukowski, Allen Ginsberg (Howl) en Louis Paul Boon op muziek en deed er verschillende concerten mee.

In 2015 waren er de jubileumconcerten “25 jaar Derek” met in de band ook voor het eerst zijn zoon Vito op piano en gitaar.

Dit jaar deelde hij vaak het podium van verschillende clubs met mondharmonicaspeler Steven De bruyn. Onder de naam “Stevo & Derek” spelen ze in 2017 een tournee “Just the two of us” .

Het Franstalig album Le sel de l’été dat hij opnam met full band met o.a. Marie-Anne Standaert op trompet kwam uit in 2016.

In 2017 brengt Derek samen met violist/multi-insturmentalist Renaud Ghilbert een cd uit met getoonzette gedichten van Jotie T’Hooft en Arthur Rimbaud. 

Derek gaat ook weer aan de slag met the Dirt, met gitarist Pim Wolf en toetsenman Yves Meersschaert van de originele line-up en met een nieuwe ritmesectie met Frederik Vandenberghe op drums en Phlippe Devuyst op bas. Ze spelen drie uitverkochte try-out concerten en plannen voor 2018 een album en festivaltournee.

 

DEREK & THE DIRT VOORSTELLING CD ALL TODAY’S WORDS

 3 Maart NTGent - St. Baafsplein, Gent (19u30)
 
Didier De Wever - Foto/David Vanheck
0
0
0
s2smodern