Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Apéritiefconcert met "Mikhail Bezverkhni"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Mikhail-Bezverkhni1.jpg

In theater Tinnenpot te Gent stelt Mikhail Bezverkhni het trio "LES MISÉRABLES" voor…
En het wordt een bijzonder gebeuren.. De naam Mikhail Bezverkhni doet wellicht een belletje rinkelen, en misschien ben je hem al eens gehoord in de Gentse binnenstad, als … straatmuzikant.

Herinneren jullie zijn ontmoeting op de openingsavond van 1, 2, 3.. piano… toen hij op de hoek van de Groentenmarkt en de Langemunt in …. Concert ging met de stadscomponist Fulco Ottervanger… die passeerde op de ‘rijdende piano’?

De muzikale ontmoeting  was zo beklijvend… dat het  ineens intens stil werd op straat.
Het klonk zo echt, zo puur, zo professioneel goed en toen werd de violist herkend, het was niemand minder dan Mikhail Bezverkhni (eerste prijs viool Koningin Elisabethwedstrijd 1976. De verbazing alom dat zo’n groot man, ook een bescheiden straatmuzikant  kan zijn.

Mikhail heeft als violist een grote carrière gemaakt, als laureaat en winnaar van verschillende internationale concours. Vanaf 1978 kwam daar verandering in, hij mocht niet meer buiten de USSR optreden en kon hij geen internationale carrière uitbouwen.
Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd, Mikhail dacht dat men hier nog zou kennen, doch het liep aanvankelijk allemaal heel stroef. Uiteindelijk kreeg hij waardering en erkenning, hij werd binnengehaald in de conservatoria van Antwerpen en Gent.
In 1993 leerde hij Mireille Gleizes kennen, met wie hij hedendaagse Russische muziek uitvoerde en opnam, verder  heeft hij ook voor een eerste studio-opname van werk van Geisler Wyganowski gezorgd, gewerkt voor Melodya en Deutsche Grammophon enz.
Ook  heeft Michail Bezverchni zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Mikhail-Bezverkhni3.jpgAls kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca en Vaticaanstad. Dit allemaal ter info rond de violist Mikhail Bezverkhni, die present is, in Theater Tinnenpot, hij stelt er het 'trio les Misérables' voor op het apéritiefconcert. Het ensemble bestaat naast  Mikhail uit  de dames Gulzhaina Kydyrova, cello en Anastasia Kozhusko, piano.


Bijzonder feit:
Gedurende het concert en omdat het  KEG event is wordt er ook  live geschilderd.
De penselen zullen dansen op het canvas, muziek inspireert de geest, de gave van het scheppen.
De kunstenaars/schilders die hun werk live brengen, zijn: Cheyenne, Jaco en Kayleigh

Waar: Theater Tinnenpot - Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent
Wanneer: Zondag 25.02.2018 - 11.00 tot 12.00 uur.
Reservatie via mail: frjacobs@telenet -Telefoon: 09/225.18.60
Prijs: 12 euro

Reporter Nadine Van Parys

 

0
0
0
s2smodern