Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Familiemusical Dolfje Weerwolfje

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Dolfje-weerwolfje.jpg

Een splinternieuwe familiemusical gebaseerd op de spannende boeken van Paul Van Loon Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel.. gewoon? Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf!!

Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zijn hele leven op zijjn kop! Hoe zullen zijn broer Timmie  en zijn ouders reageren?

En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt? Met o.a. Jan Schepens, Katja Retsin en Dorothy Wuyts Katja Retsin maakt haar musicaldebuut naast haar echtgenoot Jan. Ze is vooral bekend als omroepster (VRT), presentatrice van o.a. “Vlaanderen Vakantieland”, “Steracteur Sterartiest”, “De Rode Loper”… Sinds oktober 2017 werkt ze voor de regionale zender TV-Oost. Katja is ook schrijfster van kinderboeken. In de muscial Dolfje Weerwolfje maakt ze haar debut, en speelt ze de mama van het hoofdpersonage Dolfje Wolfje en vertolkt ze kakelvers Dollie, een kip. Acteren is haar niet vreemd, en zoals ze zelf zegt: ‘tot mijn 24ste speelde ik amateurtoneel. Maar na mijn studie kwam het televisiewerk erbij en dat viel niet te combineren. Nu heb ik wel tijd. Musical had ik nog nooit gedaan. Het is acteren, dansen én zingen tegelijkertijd.
De combinatie is niet simpel, maar ik moet geen solo’s brengen, maar heb toch wat zanglessen gevolgd. Dat viel gelukkig goed mee’.

Ten huize Schepens-Retsin klinken nu regelmatig Dolfjes songs, en het echtpaar warmt samen hun stem op, oefenen hun teksten… daar gaat de musical over in het gewone maar drukke dagdagelijkse leven, met een huishouden van 5 personen (het echtpaar heeft drie kinderen). Het gaat daar stellig aan toe…. Vooral als het volle maan is… oeoehoehoe (de kreet van Dolfje Weerwolfje klinkt als een rode draad in de musical.

Waar: Cultuurcentrum Evergem CC Stroming -  Weststraat 31, 9940 Evergem
Wanneer: Première zaterdag 14/04/2018
Reservatie: teleticketsservice.com 070/345.345
Info www.dolfjeweerwolfje.be

 
Reporter Nadine Van Parys

Fotoslideshow:

0
0
0
s2smodern