• Start
  • Artikels
  • Symposium: scheuren in cultuur n.a.v. 30 jaar De Werf

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Symposium: scheuren in cultuur n.a.v. 30 jaar De Werf

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Scheuren-in-cultuur.jpg

In een snel veranderende samenleving zijn cultuurcentra in centrumsteden, als spilfiguur in een lokale en regionale context én als belangrijke actoren in een Vlaams cultuurbeleid en kunstenlandschap, volop op zoek naar hun rol en positie, niet alleen voor vandaag maar vooral naar de toekomst toe.
30 Jaar De Werf is dan ook de ideale aanleiding om, vanuit de specifieke context van de stad Aalst en de ruime regio, een antwoord te formuleren op een aantal economische impactvragen, op sectorbrede toekomstuitdagingen en een analyse uit te voeren op publieksvlak. Dit alles wordt, samen met een brede bevraging van de sector, gebundeld in een boeiende publicatie - ‘Scheuren in Cultuur. Prikkelende inzichten over lokaal cultuurbeleid in Vlaanderen’ - en voorgesteld tijdens een symposium op 5 maart 2018.

Programma:

8u30: onthaal en koffie
9u30: verwelkoming door Christoph D'Haese (burgemeester stad Aalst)
9u45: duiding publicatie 'Scheuren in cultuur' door Patrick De Rynck (auteur - rondetafelgesprekken en individuele gesprekken), Prof. dr. Annick Schramme (Cultuurmanagement Universiteit Antwerpen - korte toelichting onderzoeksresultaten) en Kristof Mertens (Expert Competitiviteit en Impactmeting - IDEA Consult)

Zakelijk-bedrijfseconomisch debat - Commercie of cultuur: een vals dilemma?
10u30: salongesprek met Prof. dr. Bart Van Looy (Faculteit Economics and Business KU Leuven), Els De Bodt (directeur HETPALEIS Antwerpen) en Joy Arpots (artistiek scout Brabant C.)
11u15: muzikaal intermezzo door Perlin (Pauline Verminnen)
11u30: Leeds Culture Strategy 2017-2030: cultuur ingebed in alle beleidsdomeinen van de stad. Een inspirerend en uniek praktijkvoorbeeld door Robin Hawkes (Executive Director West Yorkshire Playhouse) en Machteld De Ruyck (verantwoordelijke voor Creative Engagement and Older People's Programme Manager)

12u30 - 13u30: Middagbreak

Politiek-maatschappelijk debat - Kantelend cultuurbeleid! Continueren of anticiperen? (Er komen nieuwe beleidstijden. Wat willen we?)
13u45: salongesprek met Peter de Caluwe (intendant Muntschouwburg Brussel), Franky Devos (algemeen coördinator kunstencentrum Vooruit) en Cor Wijn (senior consultant & interimmanager BMC Cultuurteam)
14u30: Bert Kruismans geeft een cultureel hoogstaande reactie.

Artistiek debat - Speelplekken: naar een nieuw model?
15u: salongesprek over schaalvergroting met Vincent Van den Bossche (oprichter artiestenbureau Vincent Company), Leen Laconte (directeur Overleg Kunstenorganisaties) en Anneke van der Linden (programmeur theater en dans De NWE Vorst Tilburg)

Afsluiting
15u45: officiële voorstelling publicatie door Sven Gatz (Vlaams minister voor Cultuur, Jeugd, Media en Brussel)
16u15: slotwoord door Ilse Uyttersprot (schepen van Sport, Cultuur, Evenementen, Vrije tijd en Facility stad Aalst)

Aansluitend: nationale persconferentie en receptie

moderator: Tom Van de Velde (hoofd sectorontwikkeling Herita)
presentatie: Kim Van den Eeckhout (marketing en communicatie stad Aalst)

Reservatie: www.ccdewerf

(bron + foto CC De Werf)

0
0
0
s2smodern