• Start
  • Artikels
  • Opening “Atelier ExC” St-Amandsberg. Miss België Angeline Flor Pua knipt het lintje!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opening “Atelier ExC” St-Amandsberg. Miss België Angeline Flor Pua knipt het lintje!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Atelier-EXC1.jpg

Enig mooi, en tegelijk hilarisch, tafereeltje gisterenmiddag bij de opening van de nieuwe haute-couturezaak “ Atelier ExC “van Ebru Koyuncu aan de Antwerpsesteenweg nr. 235 in Sint-Amandsberg. Bij een officiële inhuldiging van een klasse zaak is het vaak de traditie dat er lintjes worden doorgeknipt. Vaak door ministers of plaatselijke burgemeesters, maar Ebru koos ervoor om de schaar in de frêle handen van de nieuwe Miss België Angeline Flor Pua te stoppen.

Angeline mag dan wel handig zijn in het hanteren van de knuppel van een vliegtuig, met de schaar liep dat toch wat minder vlot. Maar geen nood, want hulp was dichtbij. 23 is ze pas, Ebru Koyuncu, Turkse roots, en perfect Nederlandstalig. Twee jaar terug op 6 februari getrouwd met Cagdas Sari, en sinds vorige maand mama van een flinke zoon. En een Ebru, stralend in haar prachtige sneeuwwitte trouwjurk. Laat ze daar dan ook als ontwerpster van haute couture jurken wel één en ander van kennen. Hierboven, op de tweede verdieping van haar pas geopende winkel hangt het er vol van. De passie voor het creëren van (gala)jurken kreeg ze van mama mee, later ging ze zelfs een tijdje voor en bij haar werken. Maar al snel ging ze, op haar twintigste, haar eigen weg. Sinds ze twee jaar terug één van de Miss België finalisten kleedde kreeg haar carrière nog een extra boost, want al snel kwam er de vraag tot samenwerking met 's lands grootste verkiezing. Ebru ontwierp de jurk waarmee ex-Miss België Romanie Schotte vorig jaar naar Miss World trok, en gaat dat ook nu weer voor de huidige Miss Angeline Flor Pua doen. Angeline mocht vanmiddag al één van de, door Ebru ontworpen, jurken showen aan de aanwezige pers. Tijdens de finale van Miss België 2018 vorige maand in De Panne werden de 12 eindfinalisten ook al door Ebru gekleed. De jonge ontwerpster was al een tijdje op zoek naar een geschikt pand om haar collecties in onder te brengen. Liefst eentje met een beetje geschiedenis, een historisch pand dus zoals dit oud herenhuis, drie etages rijk.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Atelier-EXC3.jpgBeneden etaleert Ebru haar haute-couturejurken, op het eerste hangen de bruidsjurken, en met de derde verdieping heeft ze nog ruimte zat om nog één en ander te stockeren. Want naast haar eigen creaties biedt Ebru hier nog heel wat andere luxemerken aan, zoals Jovani, Mac Duggal en Raisa Vanessa. Het gaat snel voor Ebru Koyuncu. Aan de ”Miss World” jurk die ze voor Miss België Angeline Flor Pua gaat creëren is ze nog niet bezig – de baby vraagt ook aandacht- maar zoals we Ebru een beetje kennen zijn we er gerust in dat Angeline bij “Miss World” net zo krachtig zal stralen als ze hier vanmiddag in Sint-Amandsberg al deed.

 (willy van bouchaute)
(foto's : anne-marie couliez)

 

Interview met ontwerpster Ebru Koyuncu en Miss België 2018 Angeline Flor Pua.

0
0
0
s2smodern