Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bureau d'Alimentation Local food: myth or reality?

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_Bureau-Alimentation.jpg

De keuken geldt als het kloppend hart van het huis. Het is een cultureel vat vol tradities, normen, waarden, rechten en plichten. Vanaf vrijdag 23 februari neemt Bureau d'Alimentation de keuken van Netwerk Aalst over. Elke laatste vrijdag van de maand kan je hier terecht voor een artistieke maaltijd. Hou onze website in de gaten voor het volledige programma.

In Aalst en omstreken is veel in beweging rond lokaal voedsel en lokale economie. Zo bewijzen initiatieven als Mier vzw, de Warme Meente en Lokaalmarkt. Bureau d'Alimentation is benieuwd naar de definiëring van het woord 'lokaal' in een alsmaar diversere samenleving.

Hoe lokaal is de hummus, guacamole en pesto op een gemiddeld Belgisch menu? Bestaat er een netwerk achter de korte keten handel en hoe zit het precies met de ethiek binnen internationale handel? Welke acties onderneemt de politiek? Welke ethische rol is voor supermarkten weggelegd? In een kritisch debat met Bruno Eeman, Joachim Rummens, Jan Blindeman en Ellen Huybrechts schetsen we de situatie van lokaal voedsel vandaag.

Waar: Netwerk - Houtkaai 15, 9300 Aalst
Wanneer: vrijdag 23 februrari - 18u - 22u  doorlopend buffet
20u - 22u Gesprek over lokaal voedsel met Jan Blindeman (Stad Aalst), Bruno Eeman (Boerderij De Loods), Ellen Huybrechts (Umami, Warme Meente, Mier) en Joachim Rummens (Lokaalmarkt)
Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Telefoon: 053/70.97.73


(Albuy)

0
0
0
s2smodern