Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

"Young @ Heart". Een Swingend koor uit de VS komt naar Aalst!

Lees meer: ...

The Young @ Heart, is een gemengd seniorenkoor dat Sinds 1982 werelwijd rondtoert. Zij vertrekken vanuit hun thuisbasis Northampton via Massachusetts, naar Japan en gaan zo via Portugal terug naar Nieuw Zeeland. En Aalst ligt daar ergens tussenin?  Begeleid door een stomende rockband en onder de leiding van Bob Cilman, brengen de energieke bejaarden van 73 tot 90 jaar klassieke rock- en popsongs. Neil Young, Jimmi Hendrix, Nirvana, Led Zeppelin en vele anderen worden op geheel eigen wijze voor het voetlicht gebracht. Een muzikale explosie die alle stereotypen op het gebied van leeftijd, generatiekloven en muziekstijlen overbrugt.

Growing old without growing boring
In een tijd waar ouderen vooral worden gezien als een groep waarvoor 'gezorgd' moet worden, slaagt Young @ Heart erin juist het tegendeel van die stelling te bewijzen.

Waar: CC De Werf- Molenstraat 51 - 9300 Aalst
Wanneer: vrijdag 1 juni 2018 - 20u.
ticketinfo: 053/72.38.11

0
0
0
s2smodern

Santana komt met zijn 'Divination Tour' naar het Sportpaleis!

Lees meer: ...

Santana brengt zijn Divination Tour naar het Antwerpse Sportpaleis. Op het menu ongetwijfeld een selectie uit de hits ('Soul Sacrifice’, 'Jin-Go-Lo-Ba’, 'Evil Ways’, 'Black Magic Woman’, 'Oye Como Va’, 'Samba Pa Ti’), zijn muzikaal eerbetoon aan John Coltrane ('A Love Supreme’) en recent werk (o.a. een selectie uit 'Power of Peace’).

Met zijn grensverleggende muziek overstijgt Santana muzikale, generationele, culturele en geografische grenzen. Als belangrijkste vertegenwoordiger van de 'latin rock’ genre, maakte hij wereldmuziek lang voor de term bedacht werd. Zijn unieke cocktail van stijlen en genres is de ideale soundtrack bij onze huidige pan-culturele maatschappij.

Een stukje  geschiedenis:
In 1966 richtte Carlos Santana samen met bassist David Brown en toetsenist Gregg Rolie de Santana Blues Band op. Hoewel de band de naam van Carlos Santana droeg (het was van de muzikantenvakbond verplicht om de band naar de muzikale leider te noemen) was het meer een collectief zonder leider. Na verloop van tijd werd de naam ingekort tot Santana en op 16 juni 1968 maakte de band zijn debuut in de Fillmore. In 1969 maakte Carlos Santana zijn albumdebuut op The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper van Mike Bloomfield en Al Kooper.

Waar: Sportpaleis Antwerpen
Wanneer: 22 juni 2018
Resevaties:Teleticketservice
 

0
0
0
s2smodern

SPHINX-cinema "Specials Opera & Ballet Live on Screen"

Lees meer: ...

Goed nieuws voor liefhebbers van opera en klassiek ballet! Na een succesvol eerste seizoen, gaat de Sfinx de komende maanden verder met maar liefst 12 producties van The Royal Opera House.
Allen worden via satelliet gecapteerd zodat je kan genieten van de unieke sfeer van het live-gebeuren. De opera’s worden bovendien Fan van deze reeks? Maak dan gebruik van de spaarkaart: bezoek 4 uitvoeringen (naar keuze) en ontvang een (5e) ticket gratis.

Ben je in het bezit van een UiTPAS en heb je recht op het kansentarief? Dan betaal je slechts 4,40 euro (enkel ticket, zonder drankje)
De eerste van de reeks is  RIGOLETTO: 16 en 21 januari 2018.In februari presenteert de  Sphinx-cinema TOSCA
Deze Puccini’s operathriller zit vol drama, passie en met fenomenale muziek. Vanaf de schrille beginakkoorden wordt er een wereld van politieke instabiliteit en dreiging opgeroepen. Jonathan Kents productie voor The Royal Opera legt de gevaarlijke politieke turbulentie in het Rome van de jaren 1800 vast. De politiecommissaris Scarpia, een van de meest kwaadaardige slechteriken in de geschiedenis van de opera, vervolgt en martelt genadeloos alle staatsvijanden. Zijn donkere, demonische muziek staat in sterk contrast met de uitvoerige melodieën van de idealistische geliefden, Tosca en Cavaradossi, die hun passie uitdrukken in sublieme gezangen, waaronder ‘Vissi d’arte’ en ‘E lucevan le stelle’.
Een kaarsverlichte kerk, Scarpia’s sombere studeerkamer met verborgen martelkamer en het bedrieglijke optimisme van een Romeinse ochtendschemering: gaandeweg wordt het genadeloos naderende drama steeds duidelijker, de spanning bouwt op richting het noodlottige slot.

INFO:
Waar: Sint-Michielsplein 3, 9000 Gent
Wanneer: woensdag 7 februari, 20.15 uur -zondag 11 februari, 15.00 uur

Film:
Regie Jonathan Kent
Scenario Giacomo Puccini, Giuseppe Giacosa, Luigi Illica
Cast Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja, Gerald Finley
Productie Verenigd Koninkrijk 2018
Versie: originele versie
Taal: Italiaans
Ondertitels: Nederlands
Duur: 3u 00min (incl. 2 pauzes)
Prijzen:
Wanneer je tickets online koopt, ben je zeker dat je niets hoeft te missen. Opgelet: de zitplaatsen zijn niet genummerd.
Standaardtarief: 22 euro (ticket, incl. cava of fruitsap)
Reductietarief: 17 euro (ticket, incl. cava of fruitsap)
Reductietarief voor jongeren tot 16 jaar: 12 euro (ticket, incl. frisdrank)

Info en tickets: www.sphinx-cinema.be

Artikel: Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern

Winnaars architectuurwedstrijd "Een bakfriet in de maag?"

Lees meer: ...

De winnaar van de architectuurwedstrijd "Een bakfriet in de maag" is bekend. De Gentenaar Morris Vandenberghe en de uit Eupen afkomstige Luikenaar Thomas Hick "Studio Moto", bedachten het winnende project: een gezellig, eenvoudig, functioneel en gemakkelijk herkenbaar frietkot dat perfect aansluit op het Brusselse stadsweefsel.

De jury van de architectuurwedstrijd bestond uit beide schepenen, vertegenwoordigers van het bestuur, de voorzitter van het Nationaal Verbond van Frituristen (Navefri) Bernard Levèfre, en Francis Metzger, architect en professor aan de ULB. Zij hakten de knoop door na een apart gesprek met elk van de 52 kandidaten en een dag lang beraadslagen.

De evaluatie gebeurde op basis van drie doorslaggevende criteria:
"identiteit (iconisch karakter, aan te passen naargelang de specifieke aard vanverschillende frietkoten)"
"functionaliteit (praktisch en ergonomisch)"
"integratie (in het stadsweefsel)".

"De laureaten selecteren was geen sinecure. Er werden zoveel mooie projectvoorstellen ingediend, maar uiteindelijk heeft de jury gekozen voor een functioneel en esthetisch frietkotontwerp”, zegt de schepen van Stedenbouw en Erfgoed, Geoffroy Coomans de Brachène (MR).

De eerste laureaat kreeg een premie van 10.000 euro én de opdracht om de frietkoten te verwezenlijken. De tweede en derde laureaten ontvingen respectievelijk een premie van 5.000 en 3.000 euro.

Eerste Laureaat - Morris Vandenberghe & Thomas Hick (Studio Moto):
"Ons doel is niet om frietkoten radicaal te veranderen, maar om ze af te stemmen op hun omgeving."

Lees meer: ...


Tweede Laureaat - Charles-Henri Lecroart:
Dit ludieke project werd voorgesteld door een Brusselse architect en maakt gebruik van de alombekende 7900-tram.

Lees meer: ...

Derde Laureaat - Sébastien Dachy et Matthieu Busana (Mamout architects):
Dit project werd ingediend door het Lakense architectenbureau Mamout. Het is eenvoudig, puur en tijdloos en vertoont heel wat gelijkenissen met de eerste laureaat.

Lees meer: ...


 

Wat beoogt deze wedstrijd?

Deze architectuurwedstrijd werd in juli 2017 op touw gezet door Geoffroy Coomans de Brachène en Marion Lemesre. Ze beoogt de 8 frituren en vaste kiosken op het grondgebied van de stad Brussel te vervangen door fonkelnieuwe inrichtingen die een iconisch symbool van onze culinaire tradities moeten worden. Daarnaast wil de stad een einde te maken aan de verloedering van bepaalde frietkoten door de bouw van nieuwe frietkoten te financieren en eigenaar te worden van de ‘bakstenen’.

De symbolische plekjes uit onze hoofdstad krijgen op die manier een grondige makeover en zullen voortaan een duidelijk herkenningspunt vormen in het straatbeeld. Bovendien worden ze afgestemd op de noden van de uitbaters zodat die hun vak met meer comfort kunnen uitoefenen.

0
0
0
s2smodern

Poëtische voorstelling voor de allerkleinsten! Cultuureel Centrum De Werf Aalst.

Lees meer: ...

Eet appelmoes en kom gratis naar 'Moes'!
Op de vloer staan een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Ze spelen het verhaal van appels tot ‘Moes’. ‘Moes’ is een poëtische voorstelling van Casier en Dies die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses. Een voorstelling vol fantasie voor de allerkleinsten tot 5 jaar.
Na de voorstelling mogen de kinderen spelen in de Moes-speeltuin, een reeks installaties waarin de kinderen zelf aan de slag kunnen met appeltjes, vrachtwagens en potjes. Eet appelmoes en kom gratis naar 'Moes'! Stuur een foto van jouw kleuter (tot 5 jaar) die smult van appelmoes naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en maak kans op een gratis duoticket voor deze voorstelling! De mooiste exemplaren worden daarna op onze Facebookpagina geplaatst. De wedstrijd loopt t.e.m. maandag 22 januari. Op dinsdag 23 januari wordt de winnaar verwittigd via mail.


Waar: CC De Werf - Molenstraat 51 - 9300 Aalst
Wanneer: woensdag 24 jan - 14.30u. of 16.30u.
10 euro of 1 strip (8 euro, meer info over de strippenkaart)
van 2,5 tot 5 jaar
Reservatie: 053/72.38.11
Tickets

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Top Jazz van Tutu Puoane & Ewout Pierreux in De Bathyscaaf te Aalst.

Lees meer: Top...

Wie in Aalst de perikelen wil ontlopen van het nakende carnavalsfeest, kan altijd terecht in het "TheaterPact De Bathyscaaf". Het is een soort omgetoverde opslagplaats die nu dienst doet als Grand Café en theaterzaal. Het ruw afgewerkte interieur geeft een soort rust en gezelligheid weer. Deze ruimte biedt u de gelegenheid om theater en muziek in een intiem kader te beleven. Zo komt op zondag 21 januari Tutu Puoane en Pierreux de ruimte verblijden.

Nonthuthuzelo Puoane (31 mei 1979) is een jazz-zangeres uit Zuid-Afrika. Tutu Puoane werd geboren in een township nabij Pretoria en studeerde aan de University of Cape Town. Ze trok in 2002 naar Europa, meer bepaald naar Den Haag, waar ze een tijdlang studeerde. In 2004 verhuisde ze naar Antwerpen. Ze trad op in Zuid-Afrika, Italië, Zwitserland, Duitsland, de VS, België en Nederland. Met het Brussels Jazz Orchestra werkte ze samen voor het hommageprojecten Billie Holiday ('Writing Billie') en Nina Simone ('Goddamn! A tribute to...'). Ook stond ze op de concertpodia met Dré Pallemaerts en Toots Thielemans. Puoane bewees zich voor het eerst solo met haar albums Song (2007) en Quiet Now (2009). Zangeres Tutu Puoane staat garant voor soulvolle scats, diepe grooves en rijke harmonieën. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, vestigde ze zich sinds 2002 in Belgische regionen, waar ze met haar warme stem de muzikale rijkdom van Afrika, Amerika en Europa verenigt. Na haar ode aan New Yorkse jazziconen (o.a. Billie Holliday) met het Brussels Jazz Orchestra keert ze terug naar een intiem concert. Hiervoor neemt ze haar vaste pianist en levenspartner Ewout Pierreux mee. Goed voor gezellige warme jazzklanken en een onuitwisbaar stukje Afrika...

Het was geen liefde op het eerste gezicht, eerder een gemeenschappelijke liefde en appreciatie voor jazz die hen samenbracht. Sinds ze mekaar voor het eerst ontmoetten tijdens een repetitie in Leuven, ergens in het jaar 2002, smeedden ze een muzikaal verbond. Uit de kruisbestuiving van Pierreux' sterk klassieke en in jazz gewortelde scholing, en Puoane's ritmische en Zuid-Afrikaanse achtergrond ontstond een unieke mix van Zuid-Afrikaanse swingende geluiden en de Amerikaanse Jazz, hun eerste liefde. Ze treden amper nog als duo op, maar telkens opnieuw ontstaat er een magie die hun muzikale band nog sterker maakt.


TUTU PUOANE - zang
EWOUT PIERREUX - piano

Waar: Bathyscaaf 't Pact - Meuleschettestraat 74 - 9300 Aalst
Wanneer:Zondag 21 januari van 11.00 u. tot 13.30 u.
Reservatie: 0495/12.14.47 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - http://www.theaterpact.be
Tarief: Gratis

(Albuy)

0
0
0
s2smodern