Cultuur In Beeld zoekt medewerker voor sponsoring te werven.
Hoge vergoeding. Als vrijwilliger of freelance vertegenwoordiger.

Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermelding: t.a.v. CIB dienst werking.

Artikels

La Vie est Riguelle - "Paris L'Amour Riguelle"

Lees meer: La...

Riguelle is de zoon van een Waalse vader en Vlaamse moeder en groeide een periode op in Blankenberge waar hij een vriendschapsband met Kurt Van Eeghem onderhield.

Riguelle speelde in de jaren 80 als studiomusicus met onder anderen Dirk Blanchart en Salvatore Adamo. Later werd hij de frontzanger van de folkband Kadril. In 1999 werd hij de voornaamste zanger van De Laatste Showband[1], een activiteit die hij volhield tot 2011 toen hij bedankt werd voor bewezen diensten.

Nu is hij te zien met zijn muziekband in Wetteren waar hij het Franse chanson eer aan doet.
Parijs, de hoofdstad van de liefde en van nog zoveel meer. Dat is het uitgangspunt van 'La Vie est Riguelle', de podiumversie van het gelijknamige populaire radioprogramma op Klara.
Patrick Riguelle en band nemen jou mee op een avontuurlijke en emotievolle trip door het vrolijke en olijke Parijs.  Veel aandacht gaat daarbij uit naar de 'grandes dames' van het Franse lied: Patachou, Barbara, Juliette Gréco, Anne Sylvestre … De dames zullen arm in arm zingen met o.m. Charles Trenet, Jacques Brel, Aznavour en Boris Vian.
Wie er ook de stem verheft, altijd gaat het over, zingt men voor, kan het door, gebeurt het in en met … Parijs.

Wie Patrick aan het werk wil zien zal zich moeten haasten want het zijn nog enkele tickets te verkrijgen voor vrijdag 1 december 2017 om 20 uur

Locatie: CC NOVA, Theaterzaal Nova - Molenstraat 2b, 9230 Wetteren    

Reservatie: ccnovawetteren

0
0
0
s2smodern

Mega Verzamelbeurs - Icc Gent

Lees meer: ...
Zondag 26 november is een topdag voor de verzamelaars want dan vindt de Mega Verzamelbeurs plaats in het ICC te Gent.
 
Standhouders uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn aanwezig met: miniatuur auto's, miniatuur figuurtjes, modeltreinen en toebehoren, nieuwe en oude modelspoorartikelen, oude speelgoedauto's, blikken speelgoed, vintage, modelbouw, literatuur over modelbouw en treinen, bouwdozen, oud houten speelgoed, soldaatjes, lego, helikopters, meccano, collectables, match box, dinky toys..... en veel ... veel meer.  Bewonder ook diverse modelbanen waaronder de grote baan van AMSAC.
 
De Mega Verzamelbeurs vindt samen plaats met de Platenbeurs van Kdx FAIRS! en de Fotografiebeurs. De beurzen waar verzamelaars van Vinyl, cd's, muziekmemorablia, posters,..fototoestellen,  projectoren, doka's, statieven, antieke toestellen, oude foto's, materiaal uit falingen, magazines, boeken... reeds meer dan twintig jaar terecht kunnen. 
 
U kan de Mega Verzamelbeurs alvast een bezoek brengen op Facebook en de foto's van vorige keer bekijken.
 
 
 
Lees meer: ...
 
 
 
 
Bezoekers van de Verzamelbeurs hebben ook gratis toegang tot de Computerbeurs die op dezelfde dag plaatsvindt in het ICC en omgekeerd.  Gratis parking in de ondergrondse parkings van het ICC.

Waar: ICC Gent Citadelpark Gent
Wanneer: Zondag 26 november (10-17 u)
 
 

 
 
0
0
0
s2smodern

Week van de Smaak 2017 "Smakelijk evenement"

Lees meer: ...

Bourgondiërs, geef acht!
De Week van de Smaak zet je smaakpapillen op scherp. Dit wervelend publieksevenement laat je tien dagen lang proeven van smaak- en eetcultuur in al zijn facetten. In heel Vlaanderen worden workshops, proeverijen, lezingen, culinaire wandelingen en beurzen opgezet, dit jaar rond het thema 'De Smaak van Morgen'.

De Smaak van Morgen
Wat is die 'Smaak van Morgen'? Daar valt heel wat over te zeggen. Eten we nog steeds worst met appelmoes en frietjes of wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker? Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af? Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes, hoe kunnen we iets doen aan de voedselverspilling? Of eten we in de toekomst alleen nog maar pilletjes recht uit de reageerbuis?

 


Lees meer: ...Activiteiten:

Een heleboel scholen, bibliotheken, verenigingen maar ook horecazaken en bedrijven lieten hun hersenen knetteren om rond deze belangrijke vragen smakelijke activiteiten te verzinnen. In Roeselare leren ze je de lunchbox van je kinderen te pimpen, in Meise ontdekten ze het concept 'haute-dogs' - benieuwd! In Herselt leer je te eten wat het bos schaft en culinair journalist Dorien Knockaert komt in Kortenberg spreken over superfoods. In Haacht zetten ze de burgemeester achter de kookpotten - heerlijk!


Meer info surf naar: http://www.weekvandesmaak.be

0
0
0
s2smodern

De Catharinisten presenteren "De perfecte vrouw"

Lees meer: De...

Een lichtvoetige komedie van Norm Foster
in vertaling van Frank Harsdorf en regie van Jos Maesschalck

Twee mannen maken een lijst op van eigenschappen voor de perfecte vrouw, de ‘top tien’ van beste kwaliteiten. Als deze zogenaamde ‘perfecte vrouw’ opeens voor de deur staat, merken zij al gauw dat hun lijst hier en daar wat aangepast moet worden... Een serieus komische zoektocht naar de perfectie.

Met Erik Buys, Wouter De Smet en Sara Galle


Waar: Toneelzaal VTI - Sint-Annalaan 99 - 9300 Aalst

Wanneer: 18, 24 en 25 november 2017 om 20 uur
19 november 2017 om 15 uur

Tickets: 10 euro - 60+, studenten en leden open doek 9 euro
Uitpas tegen kansentarief 1,50 euro

Reservatie 0473/96.99.34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2smodern

Vandaag vieren we René Magritte zijn 119de verjaardag.

Lees meer: ...

René François Ghislain Magritte, u wel gekend als de surrealistische kunstenaar Magritte, werd vandaag precies 119 jaar geleden geboren in een bescheiden gezin te Lessines en overleed 50 jaar geleden, in 1967, te Schaarbeek. Ook staat hij staat een heel jaar lang in de schijnwerper op allerlei evenementen in Brussel en Jette., dus is het vandaag een ideaal moment om eens een bezoek te brengen aan één van de musea die schilderijen van Magritte huisvesten.


René Magritte
Magritte was dertien jaar oud toen zijn moeder dood uit de rivier de Samber werd gehaald, een traumatische ervaring in zijn jeugd die we meermaals terugvinden in zijn werk. Zij had zich bij haar zelfmoord met een doek voor het voorhoofd in het water gestort, dit drama zien we in Magritte zijn werk met illustraties van een vrouw van wie het aangezicht bedekt is.

In 1915 vestigt Magritte zich in Brussel en realiseert zijn eerste werken van impressionistische strekking, hij krijgt een opleiding aan de Brusselse Academie. Werkende als ontwerper in een behangfabriek was zijn schilderkunst eerst, onder invloed van zijn werkbaas Victor Servranckx, vooral kubistisch en abstract. Na de kennismaking met het werk van Giorgio de Chirico, in 1925, begon het werk van Magritte surrealistische elementen te assimileren.

Hij ontmoette Georgette Berger, met wie hij trouwde in 1922 en zou haar dan ook tijdens zijn hele leven gebruiken als enig model voor zijn werk. Tussen de periode van 1927 en 1930 verbleef Magritte in een voorstad van Parijs en geraakte er bevriend met Paul Eluard en André Breton.

Bij zijn terugkeer in België wordt hij de leider van de Belgische surrealisten. Tussen 1951 en 1953 versiert hij met een enorme fresco het casino van Knokke, in opdracht van de familie Nellens. De rest van zijn leven doet hij veel Belgische en internationale tentoonstellingen. Hij werd in 1960 bekroond voor al zijn werk met de Belgische Staatsprijs. Het was de eerste keer dat de Staatsprijs aan een kunstschilder werd toegekend.

Magritte overlijdt in Brussel 15 augustus 1967, op 69-jarige leeftijd. hij maakt meer dan 1000 schilderijen, gouaches en collages. Zijn vrouw zal de werken van haar echtgenoot nalaten aan diverse Belgische openbare collecties.


Lees meer: ...Graf van Magritte
Het Brussels bestuur wil het graf van schilder René Magritte als beschermd monument erkennen.
Hij ligt samen met zijn echtgenote begraven op het gemeentelijke kerkhof van Schaarbeek.Musea: Magrittejaar 2017
In Brussel organiseert de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 2 expo's: "Magritte & Marcel Lecomte" en "Magritte en de hedendaagse kunst". Het KMSKB biedt namelijk onderdak aan 234 originele werken van Magritte, de grootste collectie ter wereld.
Ook aan de kust, meer bepaald in Knokke, kan u terecht voor een expo Van 20 oktober 2017 tot 14 januari 2018 in het Cultuurcentrum Scharpoord of een wandelzoektocht voor jong en oud. De zoektocht start bij de dienst toerisme op het Lichttorenplein in Knokke-Heist en een app gidst je van de ene naar de andere plek.

Het Atomium in Brussel opent op 21 september een interactieve expo waarin een hommage wordt gebracht aan René Magritte. Er zal onder meer met 3D-decorstukken het surrealisme van de kunstenaar tot leven gewekt worden.

0
0
0
s2smodern

REGISSEUR STANY CRETS VLIEGT ER METEEN IN VOOR WINTERREVUE 2017 "THE SOUND OF MOVIES".

Lees meer: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: ...REGISSEUR STANY CRETS VLIEGT ER METEEN IN MET CAST EN CREATIVES TIJDENS EERSTE REPETITIEWEEK VOOR DE WINTERREVUE 2017 "THE SOUND OF MOVIES".

Sinds deze week is Theater Elckerlyc de biotoop van de cast, het ballet en de creatives van de WINTERREVUE 2017. Regisseur Stany Crets schreef een uitdagend scenario voor zijn team en daar moet nu hard aan gerepeteerd worden. Het creatieve proces wordt vanaf deze week aangevuld met scriptlezingen, dansrepetities, muzikale begeleiding en het instuderen van de sketches en acts . Op vrijdag 17 november kwam het voltallige team een uur vroeger naar het theater voor een gezellig ontbijt met de pers. Nadien was het weer repeteren geblazen. De cast met Herbert Flack, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Shana Pieters en Laurenz Hoorelbeke spelen voor het eerst voor publiek op 15 december. De feestelijke première is op 23 december.
 
 

 


Lees meer: ... DERDE EDITIE WINTERREVUE MET INSPIREREND THEMA: THE SOUND OF MOVIES.
De tandem achter Theatertainment en Theater Elckerlyc in Antwerpen, nl. Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren vroegen voor het derde jaar op rij aan Stany Crets om conceptbedenker en scenarist te zijn van de WINTERREVUE. Stany laat zich opnieuw omringen met een professionele ploeg: choreografie door Laurent Flament, een live orkest aangestuurd door de onevenaarbare Eric Melaerts en styling door Griet Van Landeghem.  Regisseur Crets belooft voor de derde editie een WINTERREVUE mét pluimen.

Bovendien wordt er dit jaar voor het eerst met een thema gewerkt “The Sound of Movies”. De glamour en grandeur van showfilms uit de eerste helft van de vorige eeuw maar ook de meer recente films zijn een dankbare inspiratiebron. Bovendien mag de cast deze keer een acteur in zijn rangen begroeten die flink wat films op zijn palmares heeft staan: Herbert Flack. Wie wil weten of Herbert zich ook aan zang en dans zal wagen, moet wachten tot 15 december.

 

 

 

WINTERREVUE vanaf 15 december 2017 in Theater Elckerlyc. Een productie van Theatertainment voor Theater Elckerlyc.

•    Regie & concept: Stany Crets – Choreografie: Laurent Flament  – Live orkest: Eric Melaerts – Styling: Griet Van Landeghem
•    Met: Herbert Flack, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Shana Pieters en Laurenz Hoorelbeke.
•    Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.
•    Tickets: www.elckerlyc.be – 070/691.002 – (max 0.30 euro/minuut) - of aan de ticketbalie van MEDIAMARKT, Century Center, De Keyserlei
•    Data: van vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 14 januari 2018.
•    Tarieven: voordelige tarieven in 4 categorieën, reeds vanaf 29 euro, inclusief reservatie- en exclusief verzendingskosten.
•    Geniet voor de voorstelling van het “Hollywood”- menuaan de prijs van 59 euro pp in het WINTERREVUE POP-UP RESTAURANT.  Er kan ook op oudjaar gereserveerd worden voor de WINTERREVUE. Gegarandeerd een spetterend feest met heerlijk diner en afterparty tot 4 uur.

 


Lees meer: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reservaties: https://www.elckerlyc.be
Telefoon: 03 334 11 22
Adres: Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen(Albuy)

0
0
0
s2smodern