Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur. Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.
Radio Ruby is een internationale online radio, hij brengt u muziek die vaak links wordt gelaten door reguliere zenders waaronder ook onze Vlaamse artiesten."HARTSLAG” van EVELINE CANNOOT

Eveline-cannoot.jpg

Eveline is een “lieve”, altijd “down to earth”. Een zeldzame gave bij mensen die bijna dagelijks één of ander televisiescherm met hun gezicht, of net iets meer, sieren. Televisie doet wat met een mens. Eveline is immers naast zangeres ook presentatrice bij Ment TV. In 2015 recenseerden wij Eveline Cannoot's album “AnderSterker”.
Nu -3 jaar later- ligt “Hartslag“ , haar gloednieuwe full cd, hier voor ons op tafel.

“En die is helemaal “anders” dan 'AnderSterker' ”, vertrouwde Eveline ons op de persvoorstelling toe. Maar is hij ook wel “sterker” dan “AnderSterker”? Wij zoeken het voor u uit.
Heel wat schoon volk op de albumvoorstelling in Restaurant “Bertem Brug”. De locatie was met zorg gekozen, want het interieur oogt er met zijn oker- en terra kleuren oneindig mooi. Kleuren die u ook op de hoes van “Hartslag” terugvindt.
En omdat het Evelines verjaardag was, mocht de kurk ook van de champagne, en kwamen er tal van lekkere hapjes uit de keuken. Wat de collega's uit de showbizz - en televisiewereld ten zeerste apprecieerden. Maar nu op naar het album... en zijn 13 nummers.

1. “Ben je gelukkig met mij?”
Deze cover van “Who let the heartache in“, een nummer van Patricia Paay uit 1981, kwam vorig jaar als single op de markt, en kreeg meteen al een A-rotatie op Radio 2 mee. Waar naar het schijnt Patricia Paay ook heel gelukkig mee was, hoe zou je zelf zijn. Het “poppy” deuntje ligt perfect in het stembereik van Eveline.
Knap gedaan. Dit vindt ook Stijn, haar vriend, die haar als verjaardagscadeau een sierlijke ring om de vinger schoof. Soms beantwoord je vragen beter met daden dan met woorden.

2. “Adrenaline”
Dit is de nieuwe zomersingle van Eveline. En terecht, want dit is één van de beste nummers op het album. Het origineel “Adrenalin” werd een paar jaar terug door knappe Ella Endlich de Duitse hitparades in gezongen. Heel hoog en krachtig gezongen. En laat Eveline net sterk staan in deze beide facetten.

3. “Droog mijn tranen” (2016)
Mooi, mooi, mooi, deze ballade. Met een knappe piano intro, al snel ondersteund door een stevige basdrum, zoals een basdrum hoort te klinken. Heel sober gearrangeerd, wat hier een absoluut pluspunt is. Pas naar het einde toe wordt er wat meer toegevoegd, met dan weer een solo piano als coda. De zwoele ietwat hese stem van Eveline leent zich perfect voor dit nummer.

4. “ Hartslag”
De intro doet ons een beetje denken aan de funky pop van Debbie, Joni, Kim en Kathy, de zusjes Sledge uit Philadelphia die zich dan maar “Sister Sledge” noemden en in de jaren 70 hits scoorden als “We are family“ en “Lost in music“. De titelsong van het album swingt als geen ander, en er zitten heel wat buiginkjes in de zanglijn, waar Eveline probleemloos haar draai in vindt.

5. “Morgen schijnt weer de zon”
Pretentieloos liedje voor zomerse dagen op één of ander Jamaicaans strand. Met een reggae beat, waar de “ Skyblasters “ ook dol zouden op zijn. Wat zouden Bob Marley, Peter Tosh en Mick Jagger hiervan denken?
 

6. “Alles” (okt.2017)
Het nummer werd aangeleverd door Sabien Tiels, die het al in 1999 samen met Wigbert Van Lierde had geschreven. Qua stijl heel dicht bij die van Xander de Buisonjé (Volumia), toen in hun topperiode, aanleunend. Eveline bracht het nummer al in oktober vorig jaar als single met bijhorende bosnimf-clip op de markt, en nu staat het dus ook op het nieuwe album.

7. “Zeg me hoe”
Ik ben niet zo'n fan van dissonanten. En er zitten er wel een paar in, in dit nummer, en niet alleen in de zanglijn. Voor hoe heet dat, het grote publiek, zal het altijd wennen blijven. Het is meteen ook het tweede nummer op de cd dat door Sabien ( Tiels ) is aangeleverd.


8.“Het neemt je mee“
Nummer met een enig mooi, zelfs magisch sfeertje. Doet ons een beetje aan Abba denken. Horen we hier niet een vleugje van “The Winner takes it all“ in het arrangement? Een Eveline op haar best.

 
9-10. Als ik dans & Vleugels
Twee nummers geschreven en aangeleverd door klasbak Udo Mechels. Eveline en Udo, de twee kennen mekaar nog van hun deelname aan X Factor, intussen al 13 jaar geleden. Udo won trouwens de wedstrijd. Het is vooral “Vleugels“ dat ons hier bijblijft. Mooie ballade, gevoelige tekst, en door Eveline al even gevoelig en knap gezongen.

Er staan ook nog 3 bonusnummers op de cd: Zomermedley, Hitmedley en een Remix (voor de discotheken) van Adrenaline.

CD Cover:
Eveline-cannoot-cd-cover.jpg

 

 

 

 

 Videoreportage:


Voor meer info:
www.evelinecannoot.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willy van Bouchaute
Foto  Ivan Bracke

0
0
0
s2smodern